Overlijdensrisicoverzekering berekenen

Een overlijdensrisicoverzekering berekenen is eigenlijk heel eenvoudig. ORV staat voor overlijdensrisicoverzekering en om dit lange woord te ontlopen, wordt dus in de volksmond ORV gebruikt. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die men afsluit voor een nabestaande. Om bijvoorbeeld gedeeltelijk of uw volledige hypotheek af te lossen. Ook kan het zijn dat u na overlijden van uw partner wilt stoppen met werken, om voor uw kinderen te zorgen.

Als men een overlijdensrisicoverzekering afsluit om een uitvaart te bekostigen, dan noemen we dat een uitvaartverzekering. Je bepaalt zelf voor wat voor bedrag je je wilt verzekeren en dit hangt natuurlijk van uw persoonlijke situatie af en van de verzekeraar. Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal voor een tijdelijke periode aangegaan, maar kan ook bijvoorbeeld voor de duur van 10 tot 30 jaar. Een uitvaartverzekering is vaak levenslang en daarom is de premie bij een levenslange verzekering hoger dan bij een tijdelijke.

Voordelen Overlijdensrisicoverzekering berekenen

  • Mogelijk uw partner mee te verzekeren
  • Online overzicht van uw verzekeringen
  • Korting voor niet rokers
  • Duur zelf bepalen


Overlijdensrisicoverzekering premie berekenen

Premie berekenen voor een ORV is heel simpel. U krijgt een aantal vragen.

Wat voor bedrag wilt u uitgekeerd krijgen.

Wat is de looptijd.

Wilt u uw premie betalen per maand of kwartaal.

Wat is uw geslacht.

Rookt u.

Wilt u uw partner meeverzekeren.

Druk hierna op de knop berekenen. Om u een overzicht te geven wat men ongeveer betaald, staan hieronder een aantal verzekeraars die met dezelfde voorwaarden zijn vergeleken. Yarden is daar één van.

Er is een onderzoek gestart van een panel van 200 consumenten Zij kregen de opdracht om zich te oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Uit het resultaat blijkt dat deze berekening bij Monuta het gemakkelijkst verloopt. Lees verder over Monuta.

Of bereken direct uw premie.

Proefberekening maken

Voorbeeld: Leeftijd 20 jaar, man, niet roker, verzekerd kapitaal 50000, looptijd 30 jaar, op 1 leven. Denk erom dit is een proef berekening. Na afsluiten van een aanvraag veranderd dit bedrag misschien nog enigszins.

Verzekeraar Premie per maand Premie per kwartaal
FBTO 6,73 20,19
Reaal 7,58 23,57
Ohra 6,17 18,53
Delta Lloyd 6,76 20,28
Nationale-Nederlanden 6,84 20.52

Let wel dit is een berekening die in 2018 is gemaakt dus premie betalingen kunnen inmiddels veranderd zijn.