Wanneer krijg ik huurtoeslag

Wanneer krijg ik huurtoeslag en wanneer niet? Om dit te bepalen moet u voldoen aan bepaalde eisen. In onderstaande gevallen hebt u hier zeker recht op.

  • Als je een co-ouderschap hebt.
  • Als u met meer dan een 8persoons huishouden hebt.
  • Als u in een aangepaste woning woont, omdat er iemand in het huishouden gehandicapt is.
  • Als iemand langer dan 1 jaar buitenshuis woont.

 

Wat is huurtoeslag

Huurtoeslag is een toeslag die u terug krijgt op uw maandelijkse huur. Als u dus in een huurwoning woont hebt u misschien recht op huurtoeslag. Om te zien of u hiervoor  in aanmerking komt moet u een aantal vragen invullen.

  • Hoe oud bent u?
  • Wat is de hoogte van de huur
  • Hoeveel verdient u?
  • Bent u samenwonend of alleen?

Huurtoeslag berekenen

Als u uw huurtoeslag wilt berekenen kan dit. Net als bij zorgtoeslag berekenen krijgt u volledige uitleg hierover of ga naar de site van de belastingdienst. Denk erom dit is weer een voorlopige berekening. Pas na aanvraag wordt het exacte bedrag bepaalt.

Nieuws

Elk jaar veranderen er weer  een aantal zaken, zo ook op het gebied van huurtoeslag. Uw gezamelijke inkomen en de hoogte van de huur is hierbij van belang. De precieze bedragen kunt u altijd nalezen op de belastingsite. Ook als u meer informatie of vragen heeft, kunt u altijd bij hun terecht, zowel via de mail als telefonisch. Als u de belastingdienst wilt mailen moet u hun eerst bellen. Zij geven u dan na contact, het emailadres. Het telefoonnummer is 0800-0543. Van http://www.rijksoverheid.nl  kunt u ook nog interessante content afhalen. Onder subsidies, uitkering en toeslagen vind u huurtoeslag. Hier vind je bijvoorbeeld dat je eigen bijdrage al weer met ongeveer 5euro omhoog gaat vanaf 2013. Voor iedereen geldt een vast bedrag wat verhoogd wordt en een gedeelte is afhankelijk van uw loon. Maar ook de norm van de hoogte van de huur, waarbij u recht hebt op huurtoeslag, is gestegen. Dat is dit jaar al het geval.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Verzekeringsnieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.