Duurzaamheid

PaintduurzaamDuurzaamheid is een ruim begrip. Duurzaam verzekeren houdt in dat u zich alleen verzekert voor die zaken die op u van toepassing zijn. Veel voorwaarden in een verzekeringspakket laten zien dat u over verzekerd bent. Als u zich hier van bewust bent kunt u hier veel op besparen. Duurzaamheid is toe te passen op verzekeringen, beleggingen en op hypotheken. SNS REAAL zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Bij hen staat de strijd tegen kinderarbeid, dierenleed en mensenrechten voorop. Zij hebben in 2005 een waterfonds opgericht om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Zij hebben 5 jaar lang FC Twente gesponsert vanaf 1992 en heeft zich daarna gericht op muziek en entertainment.

 

Citaat duurzaam verzekeren

Een citaat uit bakenadviesgroep.nl/uitgangspunten-voor-duurzaam-verzekeren

“Onlangs heeft een groep van verzekeraars wereldwijd de Principles for Sustainable Insurance (PSI)‘ geïntroduceerd. De uitgangspunten zijn een initiatief van het ‘United Nations Environment Programme Finance Initiative’. Concreet houdt het in, dat verzekeraars bij actuariële berekeningen en acceptatie bewust rekening houden met sociale, ecologische en bestuurlijke factoren. Achmea, AEGON, Delta Lloyd, ING en Zwitserleven hebben zich als eerste Nederlandse verzekeraars aangesloten bij deze principes voor duurzaamheid.

Duurzaamheid ofwel verzekeren biedt goede mogelijkheden voor een verzekeraar om zich te onderscheiden van andere verzekeraars. Het biedt goede mogelijkheden om klanten, die duurzamer of meer maatschappelijk verantwoord zijn, meer aan je te binden. Potentieel hebben dit type klanten een hogere klantwaarde (minder schade, blijven langer klant)”.

 

Contact

U kunt contact opnemen met onderstaand adres

Baken Adviesgroep B.V.

Prinsengracht 644

1017 KV Amsterdam

Postbus 95013

1090 HA AMSTERDAM

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam verzekeren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.