Jouw eerste autoverzekering

Je hebt je autorijbewijs gehaald, eindelijk. Je eerste auto en nu moet je een autoverzekering. Een autoverzekering is namelijk verplicht in Nederland. Waar moet je beginnen. Dus je gaat internet op en surft eerst eens wat rond. Prijzen variëren van laag naar hoog. Wie is de beste, wie de goedkoopste en onder welke voorwaarden. Dit soort vragen, kwam in ieder geval als eerste bij mij naar boven.

Hoeveel premie moet ik betalen

Je moet ten eerste te raden gaan wat, voor auto je wilt kopen. Is het een nieuwe auto dan tel je meer geld neer, omdat de dagwaarde veel hoger is, dan een oude auto. Dan komt jouw leeftijd. Je bent jong, dus de kans dat je brokken maakt is groter dan iemand met 20 jaar ervaring. Dus jij betaald tot je 24 jarige leeftijd meer premie. Dus hoe kan ik de kosten drukken?

Advies om kosten te drukken

 • Een oude auto kopen
 • Dagwaarde van je voertuig opvragen
 • Let op het gewicht
 • Alleen een Wa-verzekering
 • Schadevrije jaren opbouwen

Wat houdt schadevrije jaren in

Wanneer je schadevrije jaren heb opgebouwd, krijg je korting op je maandpremie. Deze heb je nog niet, dus dit komt later pas aan de orde. Hou dus in de gaten, wanneer je een ongemak krijgt wordt dit wel vergoedt, maar ga je omdat je nog maar 18 bent “achteruit” in schadevrije jaren. Om dit te voorkomen kun je er voor kiezen om de onkosten zelf te betalen, uit eigen portemonnee. Je hoeft dan ook geen autoschadeformulier in te vullen. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting. Dit kan bij meerdere verzekeraars oplopen tot 75% en soms zelfs tot 80%.

Waar moet je op letten bij afsluiten

Lees aandachtig de voorwaarden en vergelijk meerder verzekeraars. Er zijn genoeg instanties die u hier vrijblijvend mee willen helpen. Degene bij wie je een goed gevoel hebt, sluit je een autoverzekering af. Let wel: het is te allen tijde mogelijk over te stappen van autoverzekering na een jaar. Op autoverzekering wikipedia kun je alles nog eens rustig doorlezen.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Koop een boot en werk je dood

U kent deze spreuk vast wel.

Om te voorkomen dat je jezelf dood werkt, neem je vast liever een verzekering, een niet te dure verzekering.

Wat je ook niet wilt is tijd verdoen met het lezen van lappen tekst om bij een gunstig betaalbare verzekeringsaanbieder uit te komen.

Veel liever ga je natuurlijk onbezorgd een dagje weg te dobberen bijvoorbeeld op de Friese meren.

Omdat je ook wel eens een terrasje wilt pakken, zoek je een betaalbare verzekering.

Wat houdt een bootverzekering in

Net als bij een auto kun je jouw boot op verschillende manieren verzekeren. Een Wa-verzekering dekt alleen de schade aan een andere vaartuig. Wanneer je jouw schade gedekt wil zien, dan zijn er meerdere opties te bedenken.

Verzekeraars bieden een basis casco of een uitgebreid cascoverzekering aan. Daarnaast kun u zich nog aanvullend verzekeren voor pechhulp en voor een ongevallendekking voor opvarenden en rechtsbijstand.

Is een bootverzekering verplicht

Nee, in Nederland is een verzekering niet in alle gevallen verplicht. Sommige beheerders van stallingen willen echter geen risico lopen en eisen dit wel van jou. Ook in bijvoorbeeld Spanje en Griekenland is dit een noodzaak.

Aangeraden wordt dat je bij boten boven de 4 à 5 pk een verzekering afsluit. Stel dat er een schade ontstaat, dan ben je voor een paar euro al klaar. Dus te allen tijde verzekeren zou ik zeggen.

Een aantal extra kenmerken

Wanneer je in een situatie belandt heb je recht op hulpverlening 24/7

Bij een verzekering die je hebt afgesloten heb je altijd 14 dagen bedenktijd om te beslissen of je wel of niet deze accepteert.

De inboedel is gratis meeverzekerd.

Een aantal verzekeraars bieden jou 40 % no claim korting.

Oja laat je niks wijs maken dat je een bootverzekering hebt voor slechts € 2,75 per maand, want dit is niet zo.

Terug naar het hoofdmenu

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Reis annuleren vanwege corona

In principe heeft u recht op het gehele betaalde bedrag terug, wanneer u uw reis annuleert. Tijdsverlies wordt niet vergoedt. Wat nou als u een nu een reis boekt voor aanstaande zomer? Alle landen geven op dit moment een negatief reisadvies af, dus in dit geval geeft een annuleringsverzekering geen dekking, volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Stel u bent al op uw bestemming wat moet ik dan doen? Dit is per verzekeraar verschillend dus neem contact op met hen. Sommigen betalen u slechts een aantal nachten terug en de rest moet zelf betaald worden! Er zijn zelfs nog behoorlijk wat mensen die in het buitenland “vastzitten”. Hoeveel precies is niet bekend, maar het gaat zéker om een paar duizend mensen. De minister heeft gezegd hier druk mee bezig te zijn. Het hangt mede af om welk land het gaat.

Voucher of terug betalen?

Er wordt veel gevraagd om voor een voucher te kiezen. Deze staat gelijk met de reissom en houdt in dat u deze in een later stadium vergoedt krijgt. Het is aan u om hier toe te beslissen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Wil je nog antwoorden op vragen hebben dan kun je op de ANWB-site hier meer over te weten komen.

Ik wens iedereen heel veel succes en sterkte.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten als u op vakantie gaat is een must. U bent dan namelijk verzekerd voor verschillende zaken zoals bijvoorbeeld diefstal en vermissing van bagage. Ook bent u dan verzekerd tegen extra kosten die u maakt bij ziekte of ongeval. Afhankelijk van uw waardevolle spullen moet u goed overwegen bij welke verzekeringsmaatschappij u uw reisverzekering en annuleringsverzekering afsluit, omdat elke verzekeraar weer tot een verschillend maximum bedrag gaat die hij uitkeert. Online een reisverzekering afsluiten is natuurlijk ook mogelijk. Als u op wintersport gaat is het verstandig om u extra te verzekeren op bijvoorbeeld het oplopen van schade op kleding. Zo kunt u zich in principe voor alles verzekeren. Er zijn verzekeringssites die u de mogelijkheid bieden om alleen aan te vinken wat voor u van toepassing is.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering afsluiten, of ook wel een aflopende reisverzekering genoemd, doet u als u slechts 1 keer per jaar op vakantie gaat. U geeft dan de datum van vertrek en de einddatum door aan de verzekeraar. U bent dan automatisch gedekt voor deze periode of bij eerdere thuiskomst.

Doorlopende reisverzekering

Mocht u vaker op vakantie gaan per jaar dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ten eerste is dit voor u gemakkelijker en ten tweede is dit in verhouding goedkoper dan dat u elke keer een nieuwe reisverzekering afsluiten gaat. Bij een reis in Nederland is het zaak dat u een boekingsbevestiging kunt tonen.

Speciale reisverzekering

Een speciale reisverzekering is ontwikkeld voor mensen die langdurig weg zijn. Bijvoorbeeld zij die een werkvakantie hebben gepland of een stagereis. Er zijn slechts enkele verzekeraars die deze vorm aanbieden in hun pakket.

Annuleringsverzekering

Bij een reisverzekering is het ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. U bent dan tevens verzekerd, mocht u door omstandigheden de reis moeten annuleren. U moet dan denken aan bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een gezinslid. Ook bij deze verzekering moet u goed lezen wat er precies in de polis vermeld staat. Alle verzekeraars hebben namelijk niet dezelfde voorwaarden.

Ook hier geldt weer dat Wikipedia een zeer betrouwbare bron is, waar u eerst rustig informatie weg kunt halen alvorens een reisverzekering af te sluiten.

Geplaatst in Annuleringsverzekering, Reisverzekering | Een reactie plaatsen

Sparen kost geld straks in 2030

Sparen leverde voorheen geld op. Banken speculeerde met jouw gespaarde centen, maakte hier winst op en zo profiteerde jij hier ook weer van. Tien jaar vast betekende meer rendement en zo krikte je je kapitaal een beetje op. Banken als ING , waar ik overigens zelf bij zit, en RABO-bank hebben respectievelijk 0,02 % en 0,03 % rente.

Triodos en EVI van Lanschot maken bekend dat de rente op 0% komt te staan! Spaargeld van 2,5 tot 5 miljoen moet zelfs 0,2 over betaald worden. Banken beweren dat het stallen van jouw geld 0,5% kost en dit moet doorberekend worden aan de klant. Wat gaat het goed in ons land. We moeten betalen voor ons eigen verdiende geld in 2019?

We zijn 1 januari 2030, alles is nóg duurder en betalen 3 procent rente over ons opzij gelegde kapitaal. Op €1000,- is dat €30,- kun je nagaan wat dit miljonairs gaat kosten. Geitewolle sokken vullen, maat zestig, klinkt grappig, maar hier gaan we naar toe let op mijn woorden. Ik denk zelfs dat dit een hoop banen gaat kosten en dat er behoorlijk wordt bespaard op banken haha. Wordt vervolgd. Wellicht hier op reageren, stuur ons dan een bericht.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Zorgverzekering stopzetten is een optie

Uw zorgverzekering stopzetten is mogelijk, indien u dit doet voor 31 december van dat desbetreffende jaar. U kunt een nieuwe verzekeraar zoeken die bij u past en kunt hun alles laten regelen van A tot Z. Zij verzorgen het overstappen, geheel vrijblijvend.

Denk erom want het kan zijn dat een verzekeraar je weigert in verband met de aanvullende verzekeringen! Doe dit op tijd, want dan heb je nog de mogelijkheid om te switchen of bij je eigen zorgverzekeraar te blijven.

Overstappen kan al vanaf midden November. Op deze manier heb je nog alle tijd om alle zaakjes op orde te krijgen. Ik heb zelf geen vergelijkingstool, daarom verwijs ik je naar Zorgwijzer.nl.

Zij kunnen je verder helpen. In 1 oogopslag vergelijk je hier meerdere zorgverzekeraars met elkaar.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Premies omhoog in verband met stormschade

Geval één

Er valt een boom op jouw auto. De schade wordt bepaald op €200,- door een taxateur. Hierdoor ben je een stuk no-claim kwijt waardoor je premie met een paar euro’s omhoog gaat. Hierdoor heeft de verzekeraar zijn geleden “verlies” weer terug. Terecht? Ik denk ’t wel.

Geval twee

Er valt weer een boom op jouw auto. De schade wordt bepaald op €3500,- door een taxateur. Ook hier ben je weer een gedeelte no-claim kwijt, maar kan dit uit voor de verzekeraar? Ik denk ’t niet!

Zoals bekend zijn het aantal meldingen van schade, in de loop der jaren, gigantisch gestegen. De premies moeten daardoor omhoog. Dit heeft tot gevolg dat een aantal mensen weglopen, wat betekend dat het maandbedrag nog verder stijgt.

Ik las een bericht dat Interpolis in 2011 al geconstateerd heeft dat schade aan woningen, door hagel of regen, met ruim 20% was gestegen. Hier blijkt al uit dat het maandpremiebedrag in 10 jaar bijna verdubbeld is.

Ik laat elk jaar uitzoeken, door mijn tussenpersoon, welke verzekeraar het goedkoopste is en verander wanneer ik een significant verschil zie. Ja ik weet ’t het is misschien wat werk, echter je doet dit ook bij een energieleverancier.

Heb jij een idee of een mening hierover? Laat het me dan weten.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Gastouderverzekering afsluiten

Een gastouderverzekering afsluiten kan soms een voordeel zijn. Een gastouderverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering die gemaakte schade dekt. Eigenlijk dit is een aanvullende verzekering op een AVP aansprakelijkheidsverzekering particulieren, omdat deze niet alles vergoedt, is deze aanvulling nodig. Een gastouder is een werknemer die de verantwoordelijkheid heeft over een kind. Hij of zij neemt dus tijdelijk de zorg op zich. 

Waarom een gastouderverzekering? 

Kinderen zijn onvoorspelbaar en daarom kunnen er zich altijd onverwachtse dingen voordoen. Het is dus zaak om als gastouder een gastouderverzekering af te sluiten. Vooral zaken als vernieling zijn dan altijd gedekt. Ook juridische zaken en bijbehorende kosten daarvan zijn bij deze verzekering inbegrepen. 

Wie is verzekerd metAVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren) 

 • Een verzekeringsnemer 
 • De echtgenoot/echtgenote 
 • Kinderen 
 • Eventuele inwonenden, zoals ouders en andere bloedverwanten 
 • Huispersoneel

Wat is verzekerd bij gastouderverzekering? 

Schade veroorzaakt door een kind, tijdens kinderopvang of bij een gastouder. 

Andere vorm van opvang 

Een andere vorm van opvang is de tussenschoolse opvang. Hier kunnen kinderen hun lunch op school opeten. Ouders die werken kunnen hier gebruik van maken. Er wordt geen vergoeding gerekend voor de overblijf, wel als de lunch door de school verzorgd wordt. Het schoolbestuur heeft de volledige verantwoordelijkheid voor de opvang. 

Hoe duur is een gastouderverzekering? 

Een gastouderverzekering kan behoorlijk duur zijn. Toch kunt u als u een collectieve verzekering afsluit een hoop besparen op uw kosten. Check en vergelijk dus verschillende verzekeraars met elkaar. Voor de duidelijkheid is het misschien dus een optie om meerdere verzekeringen bij 1 en dezelfde verzekeraar af te sluiten. 

Gastouderverzekering afsluiten 

U kunt online een gastouderverzekering afsluiten. Vraag eerst een offerte aan en bekijk of deze voldoet aan uw wensen. Alvorens een besluit te nemen is het lezen van deze Wiki-pagina heel belangrijk. Keer terug naar het hoofdmenu.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Private lease goedkoper dan kopen?

Of private lease goedkoper dan kopen is, is voor een ieder verschillend. De vraag of het kopen van een auto duurder is dan het leasen van een auto, is in enkele gevallen waar. Deze 100 % bewering klopt en soms dus ook niet. Mmm ja wat moet je hier mee. Kijk naar de volgende uitspraak van de ANWB : “Private lease kan in vergelijking met het kopen echt goedkoper uitpakken. Vergelijk het hier voor jezelf”. Wanneer ik dit lees denk ik: de ANWB probeert mij een leasecontract aan te smeren. Sorry voor mijn achterdocht, maar iedereen wil iets verdienen en dat begrijp ik, ook ik.

Het volgende zegt Skoda: “Kies je private lease in plaats van kopen, dan kies je voor meer zekerheid en gemak, tegen minder kosten”. Gemak is juist en als je hier voor kiest doe je wat voor jou het prettigst aanvoelt. Meer zekerheid en tegen minder kosten? Oké je hebt geen onderhoudskosten, maar je betaald wel maandelijks voor een beetje auto, €500,-. Indien ik een voertuig lease, voor bijvoorbeeld 3 jaar leg ik, even rekenen, 3 x 500 x 12, €18.000,- op tafel! Het huren van een auto kan dus duur zijn!

Voor en nadelen Kopen of leasen

In het artikel kopen of leasen heb ik je laten zien wat de voor- en de nadelen zijn, dus deze behandelen we niet weer. Wel wil ik je er nog op wijzen dat iedereen zijn belangrijkst prioriteit verkiest boven het feit, dat het leasen of kopen al dan wel of niet duurder is. Conclusie: Voor iedereen is het weer divers.

Aanschaffen van een auto

Bij het aanschaffen van een auto let je op een aantal dingen.

 • Prijs
 • Leeftijd
 • Kilometerstand
 • Uiterlijk
 • Merk
Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Nieuws | Een reactie plaatsen

Goedkoper autorijden

   • Goedkoper autorijden kan. Denk alleen al aan de aanschaf van uw nieuwe auto, hier kan al aardig op bezuinigt worden.
   • Ook worden er tegenwoordig auto’s gemaakt waar je geen wegenbelasting voor hoeft te betalen.
   • Het soort brandstof is natuurlijk ook van belang. Gas is relatief goedkoop, maar de wegenbelasting daarentegen is weer duurder dan een benzineauto. Kijk dus goed en reken voor u zelf uit hoeveel kilometers er per jaar gereden wordt en wat voor soort auto het beste bij u past.
   • Zoek voor u het goedkoopste pompstation bij u in de buurt. Meestal zijn deze onbemand en scheelt vaak minimaal 10 eurocent per liter. Dit is omgerekend op een 40 liter tank toch 4 euro.
   • Goedkoopste autoverzekering kiezen.
   • Vrouwen hebben een goedkopere verzekering.

Hoe minder zwaar uw auto hoe minder wegenbelasting.

Goedkoopste autoverzekering

Goedkoper autorijden door de goedkoopste autoverzekering te nemen zal niet altijd de beste keus zijn, omdat niet alle verzekeraars dezelfde voorwaarden hebben. Toch als u een oude auto heeft kan de goedkoopste autoverzekering en de duurste veel verschil opleveren. Vergelijk dus meerdere verzekeraars met elkaar. Op alle verzekeringen op een rij vind u alle verzekeraars en waar zij in gespecialiseerd zijn. In één overzicht kunt deze een berekening laten uitvoeren. U kunt ook contact met hun opnemen en binnen een aantal minuten weet u hoeveel premie u moet betalen. Tip is wel dat u de polisvoorwaarden goed doorleest, hier kan nog weleens verschil in zitten.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Verzekeringsnieuws | Een reactie plaatsen

Wegenbelasting tabel berekening

In deze wegenbelasting tabel berekening ziet u in één overzicht hoeveel u per kwartaal moet betalen.Wegenbelasting ook wel motorrijtuigenbelasting, is een belasting die wordt geheven op jouw voertuig door de overheid. Elke Nederlander die gebruik maakt van het wegennet is verplicht om wegenbelasting te betalen. In Frankrijk doen ze dat door middel van tolheffing en accijns op brandstof.

Hoogte wegenbelasting

De hoogte van de wegenbelasting hangt af van:

 • Het gewicht van uw voertuig.
 • De brandstof is bepalend.
 • De CO2 die de auto uitstoot.
 • Uit welke provincie u komt.

Vrijstelling wegenbelasting

Voor welke voertuigen hoef je geen wegenbelasting te betalen:

 • Caravans
 • Landbouwwerktuigen
 • Voertuigen die geen CO2 uitstoot hebben zoals elektromotoren.
 • Aanhangwagens lichter dan 750kg
 • Voertuig op waterstof.
 • Voertuigen die geschorst zijn.

Hoeveel betaal ik aan wegenbelasting?

Hieronder een wegenbelasting tabel berekening die laat zien hoeveel wegenbelasting u moet betalen per kwartaal. Alle 12 provincies komen aan bod. Als voorbeeld een auto in de gewichtsklasse van 1051 tot 1150kg. De eerste bedragen zijn inmiddels alweer van 2012. De laatste kolommen van 2019.

3 maanden Benzine G3 Diesel Gas Benzine G3 Diesel Gas
Drenthe 122 € 164 € 258 € 274 € 130 € 164 € 276 € 294 €
Flevoland 118 € 159 € 253 € 270 € 123 € 168 € 269 € 287 €
Friesland 122 € 163 € 257 € 274 € 118 € 163 € 257 € 264 €
Gelderland 122 € 163 € 257 € 274 € 122 € 168 € 260 € 278 €
Groningen 122 € 163 € 257 € 274 € 126 € 168 € 259 € 274 €
Limburg 119 € 160 € 254 € 271 € 112 € 167 € 254 € 286 €
Noord-Brabant 115 € 157 € 251 € 267 € 119 € 161 € 258 € 271 €
Noord-Holland 113 € 154 € 248 € 265 € 117 € 158 € 251 € 269 €
Overijssel 119 € 161 € 255 € 271 € 122 € 164 € 258 € 276 €
Utrecht 115 € 157 € 251 € 267 € 115 € 159 € 255 € 271 €
Zeeland 119 € 160 € 254 € 271 € 119 € 164 € 257 € 277 €
Zuid-Holland 128 € 170 € 264 € 280 € 132 € 173 € 268 € 284 €

In deze wegenbelasting tabel ziet u dat Noord-Holland de goedkoopste is en Zuid-Holland de duurste. De tarieven zijn relatief in 8 jaar niet erg gestegen.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Nieuws, Verzekeringsnieuws | Een reactie plaatsen

Doodgegooid met uitvaartverzekeringen

Je wordt hedendaags doodgegooid met uitvaartverzekeringen.Je kunt het zo gek niet bedenken of men probeert je op allerlei manieren bij hun te krijgen. Zoek je hiernaar, dan krijg je gelijk een heleboel in beeld. Yarden , Monuta, Dela en Ardanta zijn toch wel de meest gangbare en de bekendsten. Welkom op de informatiefste site van Nederland informatieoververzekeringen.nl

Een aantal beweegredenen die als lokmiddel gebruikt worden.

 • Wij zijn de goedkoopste
 • Wij keren een bedrag uit
 • Verzorgen alles tot het laatst aan toe
 • Keren niet uit, maar regelen alles
 • Een vrijblijvende offerte op maat
 • Geregeld in 3 stappen
 • Collectieve korting


Wat zijn wezenlijke verschillen tussen deze partijen

Eigenlijk om je dood te lachen, in maandpremie ziet u eigenlijk weinig tot geen verschil. De prijs is natuurlijk afhankelijk van uw leeftijd. Hoe ouder u bent hoe duurder, wat logisch is. Als u 18 bent zit u bij alle partijen tussen de €5 á €8 . Wanneer u 65 bent rond de €32 á €38. Dit is dan met een verzekerd bedrag van €8.500. Dit is trouwens de meest gekozen vorm van een uitvaartverzekering. Hier kunt u makkelijk alles van betalen. Nog wel!

Wanneer u meer wensen wil, is dat natuurlijk altijd mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan hoe lang dat u een crematiedienst wil laten duren of hoe lang er na de tijd nog koffie gedronken wordt. Elk half uurtje langer kost weer méér euro’tjes. Zelf zitten wij met z’n allen bij Yarden dit levert tevens nog een mooie collectieve korting op.

Alles wordt duurder, maar uw uitvaartverzekering niet?

Laat er geen misverstand bestaan, ook dit wordt prijziger. Indien u dit niet zelf aanpast, gebeurt er niets. Blijf dus op de hoogte en laat u niet overrompelen, wanneer het verzekerde bedrag overschreden wordt.

Een vrijblijvende berekening, met slechts een kleine verhoging, kan al voldoende zijn om achteraf geen doodschrik te incasseren. Wanneer u over verzekerd bent krijgt u bij  Yarden uw geld terug, dit in tegenstelling bij Dela.  Maak dus een keuze die bij u het beste past.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Overlijdensrisicoverzekering berekenen

Een overlijdensrisicoverzekering berekenen is eigenlijk heel eenvoudig. ORV staat voor overlijdensrisicoverzekering en om dit lange woord te ontlopen, wordt dus in de volksmond ORV gebruikt. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die men afsluit voor een nabestaande. Om bijvoorbeeld gedeeltelijk of uw volledige hypotheek af te lossen. Ook kan het zijn dat u na overlijden van uw partner wilt stoppen met werken, om voor uw kinderen te zorgen.

Als men een overlijdensrisicoverzekering afsluit om een uitvaart te bekostigen, dan noemen we dat een uitvaartverzekering. Je bepaalt zelf voor wat voor bedrag je je wilt verzekeren en dit hangt natuurlijk van uw persoonlijke situatie af en van de verzekeraar. Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal voor een tijdelijke periode aangegaan, maar kan ook bijvoorbeeld voor de duur van 10 tot 30 jaar. Een uitvaartverzekering is vaak levenslang en daarom is de premie bij een levenslange verzekering hoger dan bij een tijdelijke. 

Voordelen Overlijdensrisicoverzekering berekenen

 • Mogelijk uw partner mee te verzekeren
 • Online overzicht van uw verzekeringen
 • Korting voor niet rokers
 • Duur zelf bepalen


Overlijdensrisicoverzekering premie berekenen

Premie berekenen voor een ORV is heel simpel. U krijgt een aantal vragen.

Wat voor bedrag wilt u uitgekeerd krijgen.

Wat is de looptijd.

Wilt u uw premie betalen per maand of kwartaal.

Wat is uw geslacht.

Rookt u.

Wilt u uw partner meeverzekeren.

Druk hierna op de knop berekenen. Om u een overzicht te geven wat men ongeveer betaald, staan hieronder een aantal verzekeraars die met dezelfde voorwaarden zijn vergeleken. Yarden en Monuta zijn een aantal voorbeelden.

Er is een onderzoek gestart van een panel van 200 consumenten Zij kregen de opdracht om zich te oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Uit het resultaat blijkt dat deze berekening bij Monuta het gemakkelijkst verloopt. Meer over Monuta.

 

 

Geplaatst in Overlijdensverzekering | Een reactie plaatsen

Autoverzekering via merkdealer een stuk duurder 

Autokopers die een verzekering direct bij de merkdealer afsluiten, betalen hiervoor gemiddeld meer premie dan voor een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking die je elders kunt afsluiten. Gemiddeld is een autoverzekering bij de dealer maar liefst 15% tot 103% duurder. Dat blijkt uit dataonderzoek van onafhankelijke vergelijkingswebsite Pricewise. In de eerste helft van dit jaar zijn (operational lease niet inbegrepen) meer dan 130.000 auto`s verkocht, een stijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder. Een autoverzekering via de merkdealer kan zo maar € 709,- euro per jaar duurder uitvallen dan een vergelijkbaar alternatief van een andere verzekeraar.

Daarnaast ‘sturen’ deze verzekeringen de auto-eigenaar voor elke reparatie naar de merkdealer. Wordt de auto gerepareerd bij een andere dealer, dan kan het eigen risico voor de klant oplopen tot maar liefst € 500,-. Ook geldt de nieuwwaarderegeling bij merkverzekeringen alleen als de verzekerde voor dezelfde auto kiest bij zijn huidige merkdealer. Tot slot kan een consument bij de merkdealer niet altijd terecht voor objectief advies over welke autoverzekering het best bij de bestuurder en de nieuwe auto past.

Besparing tot € 376,- met gelijkwaardige verzekering
Een allriskverzekering via de merkdealer voor de Volkswagen Polo is 74% duurder dan een vergelijkbare autoverzekering met dezelfde dekking via verzekeraar InShared. Hetzelfde geldt voor een allriskverzekering voor een nieuwe SEAT Arona, waarvan in de eerste helft van 2018 1.121 zijn verkocht.

Een bezitter van een Mercedes-Benz A-Klasse uit 2018 kan zelfs € 709,44 per jaar besparen als deze niet kiest voor de allriskverzekering van Mercedes zelf, maar voor het vergelijkbare alternatief van InShared. De allriskverzekering van InShared biedt een vergelijkbare dekking, maar hiervoor betaalt de verzekeringsnemer een maandpremie van € 57,26. Flink lager dan de maandpremie van Mercedes: die ligt op € 116,38 en is daarmee 103% hoger dan die van InShared. In 2018 zijn er al 1.296 Mercedessen A-klasse verkocht.

Ook de eigenaar van een ŠKODA Rapid Spaceback uit 2018 kan flink wat besparen. Van deze auto zijn er 672 verkocht in 2018. De verzekering voor deze auto kost via de dealer € 75,82 per maand, een vergelijkbaar alternatief van Allsecur kost € 48,84 per maand: een jaarlijks bespaarpotentieel van € 323,76. De merkverzekering is in dit geval 55% duurder dan die van Allsecur.

Op Pricewise.nl vind je een tabel met de premies van de autoverzekeringen via de dealer en van de vergelijkbare producten, het jaarlijks besparingspotentieel en het verschil in %. Daarnaast vind je hier ook een staafdiagram met de premies van de autoverzekeringen via de dealer en van de vergelijkbare producten.

Nieuwwaarderegeling

Een merkverzekering is meestal zeer volledig. Daar staat wel tegenover dat deze minder vrijheid biedt op het gebied van de nieuwwaarderegeling. De nieuwwaarderegeling geldt meestal voor de eerste drie tot vijf jaar, vaak kan de klant het aantal jaren zelf kiezen. Met de nieuwwaarderegeling krijgt de eigenaar kosteloos een splinternieuw exemplaar als de auto binnen die periode total loss wordt gereden of wordt gestolen.

Voordelig, want zo’n nieuwe auto is meestal meer waard dan de dagwaarde van de huidige auto. Aan de andere kant beperkt het de auto-eigenaar in zijn keuze. Wil de verzekeringnemer van type of merk veranderen, dan krijgt deze alleen nog maar de dagwaarde van de huidige (kapotte) auto vergoed. Bij vergelijkbare verzekeringen van ‘gewone’ verzekeraars krijgt de verzekerde meestal de eerste jaren standaard de nieuwwaarde van de auto vergoed, maar is de verzekerde vrij om te kiezen welke auto hij daarvan koopt.

Schadesturing
Een autoverzekering die niet via de merkdealer is afgesloten, heeft vaak voordeel voor de klant op het gebied van schadesturing. De klant kan daarmee bij alle herstelbedrijven terecht waar de verzekeraar een contract mee heeft, zonder daar een hoger eigen risico voor te moeten betalen. In de praktijk betekent dit vaak dat er een herstelbedrijf in de buurt is waar de klant heen kan. Bij merkverzekeringen is de autobezitter meestal ‘verplicht’ om de reparatie te laten uitvoeren bij een merkdealer.

Gaat hij naar een andere autodealer, dan moet hij vaak flink extra eigen risico betalen. Vooral bij Mercedes kunnen de reparatiekosten zo flink oplopen: bij een niet-Mercedes-herstelbedrijf betaalt de pechvogel 10% van het schadebedrag. Een verzekering bij een reguliere verzekeraar biedt dus, met het oog op de kosten, meer vrijheid.

Op Pricewise.nl vind je een tabel met het eigen risico per merkdealer.

Werknemer autodealer vaak niet bevoegd om te adviseren
“Het aanbieden van merkverzekeringen is een manier om klanten voor langere tijd aan de garage en het merk te binden,” vindt Hans de Kok. “Daarnaast kunnen autodealers zo meer service verlenen en verdienen aan de verkoop van auto’s. De verkoopmarges in de autowereld zijn flink gedaald de afgelopen jaren, dus dealers moeten het steeds meer hebben van extra’s – zoals verzekeringen –, maar vooral van service, onderhoud en schadeherstel.”

De showroom is de primaire plek waar automerken hun verzekeringen aanbieden. “Logisch,” vindt De Kok. “Als mensen een auto kopen, willen ze meteen goed verzekerd de weg op. De aanschaf is daar het geschikte moment voor. Maar let op; de verkoopadviseurs bij een autodealer zijn niet altijd bevoegd om advies te geven over de autoverzekering. Als zij geen Wft-diploma hebben, mogen ze enkel objectief weergeven wat de opties voor klant zijn, zonder te adviseren.

Daarnaast zijn de merkverzekeringen lastig te vergelijken.” Volgens De Kok is het beter om van tevoren goed te oriënteren op een passende autoverzekering en niet in de euforie van het moment een impulsieve beslissing te nemen. Hij voegt hier nog aan toe: “Het is op zich geen probleem als klanten met nieuwe auto’s zich eerst via de dealer verzekeren: veel autoverzekeringen zijn tegenwoordig kosteloos tussentijds opzegbaar, dus na een paar maanden overstappen naar een beter passende en lager geprijsde autopolis is prima mogelijk.”

Onderzoeksverantwoording
In totaal vergeleek Pricewise de verzekeringspremies en polisvoorwaarden voor (bijna) gloednieuwe auto’s van acht bekende merken: Audi, BMW, Hyundai, Mercedes, Peugeot, SEAT, ŠKODA en Volkswagen. Voor de vergelijking werd gebruikgemaakt van een standaardprofiel; een 38-jarige bestuurder uit Diemen met 5 schadevrije jaren die tot 12.000 kilometer per jaar rijdt. Vergelijkbare verzekeringen werden geselecteerd op basis van de volgende criteria: geen eigen risico bij schade (bij aangesloten herstelbedrijf) en een nieuwwaarde-/aanschafwaarderegeling van minimaal drie jaar.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Autovakantie zo voorbereid mogelijk op weg

De zomervakantie is voor de regio’s Zuid en Midden al begonnen, en volgende week volgt ook regio Noord. Veel Nederlanders vertrekken met de auto naar een van onze Europese buurlanden. Om de rit naar de bestemming zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen, zijn er wat zaken waarop deze vakantiegangers zich goed moeten voorbereiden.

In het uitgebreide artikel Autovakantie: zo voorbereid mogelijk op weg geeft Pricewise handig advies en belangrijke informatie voor een optimale voorbereiding op de autovakantie. Daarnaast vind je op de pagina een overzichtelijke infographic, die in een oogopslag laat zien welke tools je in Europese landen verplicht mee moeten in de auto.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Historie ASR Verzekeringen

ASR Verzekeringen was hoofdsponsor van Feyenoord. Al vanaf 1991 is dit één van de grootste verzekeraars van Nederland. Het contract loopt echter af op 1 juli 2012. Zij hadden ongeveer 2 miljoen klanten met ruim 290 jaar ervaring. Onder andere is ASR Verzekeringen gespecialiseerd in autoverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering, pensioenen en hypotheken. Slechts een kleine greep uit hun assortiment. Een paar belangrijke onderdelen van ASR Verzekeringen zijn Ditzo, De Amersfoortse en Ardanta. Ditzo is er als laatste bijgekomen en staat bekend als verzekeraar. Ardanta is al geruime tijd gespecialiseerd in uitvaartverzekeringen. De Amersfoortse is een inkomensverzekeraar voor ondernemers.

Net als bij Reaal heeft ook ASR verzekeringen door samenvoegingen van verschillende verzekeraars zoals Amersfoortse en Stad Rotterdam meerdere naamsveranderingen ondergaan. De afkorting ASR is blijven bestaan en staat voor AMEV en Stad Rotterdam. Dit is bewust gedaan omdat deze afkorting, ASR, met verzekeringen wordt geassocieerd. In 2000 is ASR Verzekeringsgroep overgenomen door de Fortis groep, maar de naam is blijven bestaan.

Hypotheken

Zij zijn ook gespecialiseerd in hypotheken zoals lineaire hypotheek, annuïteiten hypotheek, spaarhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Simpel om te zien is hoeveel u kunt lenen en hoeveel u moet aflossen per maand. Door een aantal vragen in te vullen kunt u bepalen welke hypotheek vorm bij u past. Tevens kunt u uw belastingvoordeel middels de hypotheekrenteaftrek uit rekenen. Dit bedrag krijgt u maandelijks of jaarlijks terug, dit is aan uzelf. Uw netto maandbedrag is dus de maandelijkse hypotheeklasten minus de hypotheekrenteaftrek.

Contact

Vestiging

Hoofdkantoor Utrecht

Bezoekadres
Archimedeslaan 10
3584 BA Utrecht

Postadres
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Telefoon (030) 257 91 11

Tentoonstelling a.s.r.

In 2020 bestaat a.s.r. 300 jaar en daar is een unieke tentoonstelling aan gekoppeld. De tentoonstelling is tot 12 juni vrij toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.
Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Verzekeringsnieuws | Een reactie plaatsen

Wat is zorgtoeslag?

Wat is zorgtoeslag? Zorgtoeslag is zo gezegd een vergoeding die u terug krijgt op uw zorgverzekering. De overheid helpt u een handje om u enigszins tegemoet te komen in de kosten. Het maximale bedrag, wat u terug kunt krijgen, is dit jaar 69 euro. Alleen in 2013 wil de regering het vermogen mee laten tellen. Dit houdt automatisch in als u dan boven een bepaalde grens uitkomt u dan geen zorgtoeslag meer krijgt. Dus ook nu gaan we er weer op achter uit. Om hier dus recht op te hebben, moet u voldoen aan een aantal eisen. Nu, inmiddels 2018, zijn er wederom dingen veranderd. Lees hier onder wat dit voor u betekend.

Aan welke basisvoorwaarden moet u voldoen?

 • Dat u minimaal 18 jaar bent en een Nederlandse nationaliteit heeft.
 • Dat u een Nederlandse zorgverzekering heeft. Hiermee wordt bedoelt dat u minimaal een basisverzekering heeft. Dit is bij de wet verplicht. Meer informatie over welke zorgverzekeringen er zijn vind je hier: zorgverzekering
 • Als uw toeslagpartner in het buitenland woont, maar werkzaam is in Nederland, voldoet u hier ook aan
 • Als u dus niet aan deze basisvoorwaarden voldoet kunt u geen aanspraak maken op zorgtoeslag.
 • Verder is het dus ook nog afhankelijk van wat u verdient of u aanspraak kunt maken op het krijgen van zorgtoeslag.

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Dit geldt voor alleenstaanden die niet meer dan 35000 verdienen en voor meerpersoonshuishouden die niet meer dan 51000 verdienen. Wilt u weten hoe de zorgtoeslag wordt berekend ga dan naar “zorgtoeslag berekenen”. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe men dit kan doen. Ook kunt u contact zoeken met ons. Wellicht komen we dan tot een oplossing voor uw vraag.

Geplaatst in Zorgverzekering | Een reactie plaatsen

Historie Rabobank Nederland

Het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Nederland zit sinds januari 2013 gevestigd in Zeist. Dit 25 jarig oude gebouw is geheel verduurzaamt. Frank Vellinga, directeur van Syntrus Achmea kantoorbeleggingen, verteld dat er gebruik gemaakt wordt van een geheel nieuw systeem. Een zogeheten WKO installatie. Een WKO installatie is een warmte- en koudeopslag. Dit is een methode om energie op te slaan in de bodem. In beide gevallen kan dit worden gebruikt en toegepast worden voor zowel het opwarmen als voor het koelen van het kantoor. Deze techniek wordt ook veel in de tuinbouw gebruikt.

 

Aandeelhouders Achmea

Rabobank Nederland is voor 29% aandeelhouder van Achmea. Syntrus Achmea 65% en dus de grootste aandeelhouder. De resterende procenten vallen onder verschillende Europese financiele instellingen.

Geschiedenis Rabobank Nederland
“De Rabobank Groep is ontstaan in 1972 door een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en Coöperatieve Centrale Boerenleenbank in de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank. De nieuwe bank gebruikte de naam Rabobank als handelsnaam, omdat ze Raiffeisen-Boerenleenbank te lang en moeilijk te onthouden vond. De naam komt vanRaiffeisenbank-Boerenleenbank. Sinds 1980 wordt de bank nog slechts aangeduid als Rabobank. De Rabobank probeert zich te profileren als een bank die zich anders gedraagt dan andere banken. In reclamespotjes wordt daarom veel aandacht geschonken aan het ‘coöperatieve’ karakter. Dit houdt in dat de Rabobank uit 139 (2012) zelfstandige aangesloten banken bestaat, die alle een coöperatie vormen en over een eigen bestuur en raad van commissarissen beschikken. De centrale coöperatie Rabobank Nederland behartigt de belangen van de leden (de lokale banken), oefent een eigen bankbedrijf uit, is houdster van binnenlandse en buitenlandse deelnemingen, en oefent het toezicht op de lokale banken uit als bedoeld in de Wet op het financieel toezicht”. Citaat uit wikipedia.

 

Contact
Rabobank Nederland
LAAN VAN EIKENSTEIN 9
3705 AR ZEIST
UTRECHT
Telefoon: 030-2909111

Wanneer u hier op wilt reageren of wellicht een bericht wilt plaatsen, neem dan contact met ons op. Ook

aanvullingen zijn welkom. Bedankt voor het lezen van dit artikel. Als u terug wilt keren naar de homepage

verwijs ik u naar informatieoververzekeringen.nl

Geplaatst in Rabobank | Een reactie plaatsen

12 tips om kosten te besparen op autorijden

Toch één van de grootste kostenposten die er bestaan in Nederland

2 tipjes van de sluier:

 • De juiste bandenspanning is ontzettend belangrijk. Niet alleen gaan uw banden hierdoor langer mee, maar u rijdt ook zuiniger
 • Zoek het goedkoopste pompstation bij u in de buurt. Deze zijn onbemand en scheelt vaak minimaal 10 eurocent per liter. Dit is omgerekend op een 40 liter tank toch € 4,-

 

Als u https://informatieoververzekeringen.nl/zuinig-auto-rijden/ ingekeken heeft zie ik graag uw reactie tegemoet. Alle aanvullingen hierop zijn welkom en worden zéker geïmplementeerd.

Terug naar hoofdmenu

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Nederlander beu van pensioendiscussie

Nederlandse werknemers zijn de discussie over het nieuwe pensioenstelsel beu. Mensen kunnen alle onzekerheid niet meer aan, concludeert onderzoeksbureau Motivaction uit onderzoek dat zij deed voor Aegon. Zo kalft volgens de onderzoekers de steun voor deelname aan verplicht pensioen af doordat werknemers hun belang er niet meer in herkennen. Nog maar 44% van de Nederlanders is voor verplichte pensioenopbouw via de werkgever.

Zes van de tien Nederlanders willen zelf kunnen bepalen bij wie zij hun pensioen opbouwen. De wens om het zelf te regelen komt voor een groot deel voort uit ontevredenheid en zorgen, aldus Motivaction.

“De sector is er volgens het onderzoek goed in geslaagd het publiek duidelijk te maken dat er veel onzekerheden in het pensioenstelsel zitten. Maar die onzekerheid ondermijnt het vertrouwen. De pensioenopbouwer wil vooral zicht en grip op zijn koopkracht na pensionering. De zekerheid dát er pensioen wordt opgebouwd en uitgekeerd. De onduidelijkheid over wat je aan pensioen terugkrijgt van iedere euro inleg is toegenomen. Was dit in 2015 voor 47% onduidelijk (‘daar heb ik geen idee van’), in 2017 tast 62% daarover in het duister. 

Afnemende steun

Het wantrouwen lijkt zich ook te uiten in de steun voor verplichte pensioenopbouw. Nog maar de helft (48%) van de Nederlanders vindt dat wie werkt, verplicht pensioen moet opbouwen. Dat was twee jaar geleden nog 53%. Slechts 44% is ervoor dat die pensioenopbouw via de werkgever plaatsvindt. (2015: 50%)

Werknemers lijken vooral te willen weten waar hij of zij aan toe is met het pensioen. Er is behoefte aan zekerheid, zowel over het stelsel als over het eigen pensioen. Gevraagd naar prioriteiten staat die zekerheid bovenaan (40%). Pas daarna volgt een hoog rendement (26%). Welke partij het pensioen precies uitvoert en op wat voor manier boeit allemaal veel minder.

Gezamenlijkheid en vertrouwen

Er is een duidelijke voorkeur voor een pensioenregeling met een vast eindbedrag op de pensioendatum (44%), de zogenoemde uitkeringsovereenkomst. Dat zijn juist de regelingen die onder druk staan, mede omdat ze vanwege de lage rente zo duur zijn. Daarentegen kiest 29% voor een regeling met een grotere kans op indexatie, maar ook met groter risico. Dat zijn de beschikbare-premieregelingen die steeds meer voorkomen.

Onderzoeker Motivaction maakte de resultaten van het pensioenonderzoek vandaag bekend op een congres van Aegon en de Vrije Universiteit Amsterdam. Er zijn eind 2017 ruim duizend mensen voor ondervraagd. Een van de aanbevelingen uit het onderzoek is dat de betrokken partijen meer gezamenlijkheid en vertrouwen moeten uitstralen. Daarnaast is financieel bewustzijn een belangrijk punt van aandacht: er zijn lage scores op pensioenkennis en er is bij opinievragen een groot aantal mensen dat ‘weet niet of geen mening’ invult”. Dit artikel is afkomstig van Verzekeringsnieuws.nl

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

86% verzekerden sluit aanvullende verzekering opnieuw af voor 2018

Ruim 80% van de Nederlanders heeft op dit moment een aanvullende verzekering. Van de mensen die dit jaar een aanvullende verzekering hebben, sluit 86% deze opnieuw af voor 2018. Bijna 30% van de mensen die zich dit jaar niet aanvullend verzekerd heeft, gaat volgend jaar wél een aanvullende verzekering afsluiten. Aanvullende verzekeringen voor tandartskosten blijven verreweg het populairst, gevolgd door die voor fysiotherapie en die voor brillen en contactlenzen. Veel van de vergoedingen uit aanvullende verzekeringen blijven onbenut. Dat blijkt uit onderzoek van een onafhankelijke vergelijkingssite, onder ruim duizend respondenten, in samenwerking met CG Selecties. “Eerdere berichten over de sterk dalende populariteit van aanvullende verzekeringen worden door dit onderzoek dan ook niet bevestigd. Wel kiezen mensen steeds bewuster,” aldus Hans de Kok, directeur van Pricewise.

30% kiest dit jaar wel aanvullende verzekering

Gemiddeld 86,2% van de verzekerden die nu een aanvullende zorgverzekering heeft, gaat deze volgend jaar behouden of opnieuw afsluiten. Van deze groep kiest het grootste gedeelte (83,5%) in 2018 voor dezelfde dekking als dit jaar, 5,8% kiest voor een hogere vergoeding en 10,7% gaat zijn aanvullende verzekering naar beneden bijstellen.

Van de mensen die op dit moment géén aanvullende verzekering hebben, zegt 29,7% er het komende jaar wel een af te sluiten. Onder deze groep zijn de volgende drie aanvullende vergoedingen het populairst: 15,9% kiest volgend jaar een verzekering voor tandartskosten, 11,5% voor fysiotherapie en 8,8% voor brillen en contactlenzen. 62,6% van deze groep neemt volgend jaar wederom geen aanvullende verzekering. De rest, 7,7%, is er nog niet over uit.

Meest voorkomende aanvullende vergoedingen

Verreweg de meeste mensen die aanvullend verzekerd zijn, kozen voor 2017 voor een aanvullende verzekering met daarin een vergoeding voor tandartskosten, fysiotherapie en/of een vergoeding voor brillen en contactlenzen.

Vaak weinig aanvullende zorg in 2017 verbruikt

Veel mensen maken echter geen gebruik van bepaalde vergoedingen uit hun aanvullende verzekering. Zo maakt bijna niemand optimaal gebruik van de aanvullende vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Slechts 13% zegt het hele bedrag of aantal behandelingen aan alternatieve geneeswijzen of meer gebruikt te hebben. Maar het grootste gedeelte, 54%, gebruikte helemaal niets. Ook maakte een relatief hoog percentage mensen geen gebruik van de vergoeding voor orthodontie (tot 18 jaar: 63,4%, vanaf 18 jaar: 58,7%). Dit omdat deze dekkingen vaak onderdeel zijn van een verzekeringspakket.

Hetzelfde geldt voor een aanvullende vergoeding als medische hulp in het buitenland. 87,4% van alle mensen die hiervoor verzekerd zijn, maakte geen gebruik van deze dekking. “Logisch,” vindt Hans de Kok. “Dit is een onderdeel dat je alleen nodig hebt als je onverhoopt in het ziekenhuis belandt in het buitenland en de kosten hoger zijn dan het Nederlands tarief. Gelukkig is dit een vergoeding waar niet veel mensen gebruik van hoeven te maken.”

Verzekerden kiezen steeds bewuster

“We zien dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een bepaalde aanvullende vergoeding en ze verbruiken deze dan ook,” vervolgt De Kok. “De aanvullende vergoeding voor bijvoorbeeld tandarts wordt vaak gedeeltelijk of helemaal benut, evenals die voor fysiotherapie, alhoewel hier vaker een gedeelte wordt benut en niet alles. Voor brillen en contactlenzen geldt dat bijna de helft van de verzekerden de hele vergoeding gebruikte. De vraag is echter of je die kosten er daadwerkelijk uit haalt. Als je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering afsluit enkel om een vergoeding te krijgen voor je bril, en je gebruikt verder niets uit het aanvullende pakket, dan betaal je waarschijnlijk meer aan het pakket dan dat de verzekeraar vergoedt voor jouw bril. Het is daarom belangrijk om je vooral te verzekeren voor de zorg die je denkt nodig te hebben. Een simpel rekensommetje maken om te bepalen of het daadwerkelijk voordelig is om je aanvullend te verzekeren, kan ook zeker geen kwaad.”

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Twee derde Nederlanders voor afschaffing eigen risico

Twee derde Nederlanders voor afschaffing eigen risico
Maar als afschaffing leidt tot hogere premies, is nog maar 30 procent voor

Een grote meerderheid (67,8 procent) van de Nederlanders vindt dat het wettelijk verplichte eigen risico voor de zorgverzekering moet worden afgeschaft. Dit is echter niet onvoorwaardelijk; als afschaffing zou zorgen voor een stijging van de zorgpremies, is nog maar 29,9 procent voor. Dit jaar betaalde bijna de helft van de verzekerden het volledige bedrag van het eigen risico dat zij kozen. Bijna vijf procent denkt nog voor het eind van het jaar het eigen risico vol te maken. Slechts tien procent maakte geen zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, en betaalde dus nul euro aan eigen risico. Ruim een derde van de bevolking maakte zorgkosten die onder het bedrag van het door hun gekozen eigen risico bleven. Verreweg de meeste mensen (86,8 procent) kozen in 2017 voor een standaard eigen risico van 385 euro. Ook voor 2018 kiest 85,4 procent voor een laag eigen risico. Slechts 6,4 procent, overwegend jonge mensen, kiest voor het hoogste eigen risico. En een minderheid van 5,3 procent twijfelt nog over welk eigen risico te kiezen voor het komende jaar. De rest kiest voor een van de bedragen tussen 385 en 885 euro. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingswebsite Pricewise.

Afschaffen eigen risico
Als afschaffing geen stijgende zorgpremies tot gevolg zou hebben, is 67,8 procent voor. Afschaffing van het eigen risico leidt echter onvermijdelijk tot hogere zorgpremies. De bevriezing van het eigen risico die de overheid afgelopen september doorvoerde, zorgde al voor een premiestijging van een paar euro per maand. Met een premiestijging als alternatief, is nog 29,9 procent van de Nederlanders voor de afschaffing van het eigen risico. “Niet onverwachts,” vindt Hans de Kok, directeur van Pricewise. “Bijna de helft van de mensen betaalt het volledige eigen risico. Voor elk van hen zou afschaffing voordeliger zijn, zelfs als ze daardoor maandelijks meer premie gaan betalen. Om deze reden zou je eigenlijk verwachten dat méér mensen voorstander zouden zijn.”

Hoogte eigen risico

Verreweg de meeste mensen (86,8 procent) kozen in 2017 voor een standaard eigen risico van 385 euro. Meer dan de helft (54,9 procent) van hen moest dit volledige bedrag aan zorgkosten betalen. 7,9 procent kiest voor het hoogste eigen risico van 885 euro. Mannen doen dit net iets vaker dan vrouwen: 8,9 procent tegenover 7,1 procent. Van alle mensen met een vrijwillig verhoogd eigen risico van 885 euro, heeft 10,1 procent het volledige bedrag al volgemaakt. Een eigen risico tussen de twee uitersten – dus van 485, 585, 685 of 785 euro – is beduidend minder populair; 3,5 procent van de Nederlanders kiest voor een van deze bedragen.

Rekening eigen risico
Ruim een derde van de Nederlanders (36,7 procent) maakte wel zorgkosten maar bleef onder het gekozen bedrag aan eigen risico. Bijna de helft, 49,6 procent, betaalde het volledige bedrag. 10,3 procent betaalde helemaal niets en 3,5 procent weet überhaupt niet óf hij iets betaald heeft of niet. Bij de grootste groep, de mensen die het laagste eigen risico kozen, betaalde meer dan de helft (55,1 procent) het volledige bedrag van 385 euro.

Leeftijd en eigen risico
Een groot verschil in de keuze voor een hoog- en laag eigen risico is te zien tussen jongvolwassenen en 60-plussers. Jongeren kiezen vaker voor een hoger eigen risico dan ouderen. Van de groep 18- tot 29-jarigen kiest 15,3 procent voor een maximaal eigen risico van 885 euro, van de 60-plussers doet maar 4,3 procent dat. “Een logische en tactische keuze,” vindt Hans de Kok. “Jongeren zijn vaak gezond en hebben minder zorg nodig. Door het eigen risico te verhogen besparen zij op de zorgpremie, die gaat namelijk omlaag als je ervoor kiest om het eigen risico te verhogen. Ouderen daarentegen lopen meer kans op kwetsuren en hebben wellicht een grotere zorgbehoefte. De kans dat zij meer dan 385 euro aan zorgkosten maken is daardoor veel groter. Voor hen is het om deze reden vaak juist voordeliger om voor het minimale bedrag aan eigen risico te kiezen. Voor hen is het om deze reden vaak juist voordeliger om voor het minimale bedrag aan eigen risico te kiezen. Het is goed om hier rekening mee te houden tijdens het zorgverzekering vergelijken.”

Verwachting volgend jaar

Ook voor volgend jaar lijkt de verdeling tussen jongeren en ouderen ongeveer gelijk te zijn. Van de groep 18- tot 29-jarigen zegt 13,4 procent voor het hoogste eigen risico te gaan, tegenover 3,2 procent van de 60-plussers. Over het algemeen gezien kiest 85,4 procent volgend jaar voor een laag eigen risico en 6,4 procent voor het hoogste. Een minderheid van 5,3 procent twijfelt nog over welk eigen risico te kiezen voor het komende jaar. De rest kiest voor een van de bedragen tussen 385 en 885 euro.

Noot voor de redactie:
In het persbericht op Pricewise.nl vind je aanvullende interactieve grafieken. Deze zijn over te nemen met de code die eronder staat.
Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met CG selecties, door middel van een vragenlijst onder 1001 respondenten volgens een representatieve steekproef.

Voor vragen en interviews kunnen journalisten contact opnemen met:
Hans de Kok, directeur van Pricewise.nl: +31 6 48 17 36 10 
Jolanda van Es, PR-strateeg van Pricewise.nl: +31 6 19 98 57 39

Over Pricewise
Pricewise is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite in Nederland op het gebied van energie, internet & tv, verzekeringen en leningen. Onze missie: markten en diensten inzichtelijker maken voor consumenten door toenemende transparantie en concurrentie. Pricewise is actief in meer dan 10 Europese landen en heeft inmiddels bijna 3 miljoen Europese consumenten geholpen met overstappen.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

De meest gestelde vragen op het gebied van Verzekeringen

De meest gestelde vragen op het gebied van Verzekeringen

Waar kan ik het beste mijn verzekeringen regelen?

Wie kan mij helpen om de goedkoopste autoverzekering te vinden

Waar vind ik alle verzekeraars

Een combinatie van verzekeringen bij 1 verzekeraar is altijd goedkoper?

Vind hier een overzicht van een aantal autoverzekeringen

Wat is erfrenteverzekering

Besparen op mijn verzekeringen hoe doe ik dan

Wat is een opstalverzekering

Download een gratis schadeformulier

De meest recente berichten over “Informatie over Verzekeringen”

Een doorlopende reisverzekering is dat altijd nodig?

Ben ik verplicht om een zorgverzekering af te sluiten

Kan ik hier op elk gewenste moment van afzien of ontbinden?

Ik wil een scooterverzekering afsluiten hoe doe ik dat

Welke vormen zijn er voor een autoverzekering

Voor al deze vragen en antwoorden: Kijk eens op https://informatieoververzekeringen.nl/

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Laatste nieuws over verzekeringen

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over verzekeringen dan kunt u deze vinden op VerzekeringsNieuws.nl.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Zorgverzekering: wanneer, hoe en waar kun je precies overstappen?

Je kijkt natuurlijk ieder jaar opnieuw of je bij een andere zorgverzekeraar minder gaat betalen voor je zorgverzekering. Maar wanneer is het precies tijd om over te stappen en tot wanneer kun je overstappen? Door gebruik te maken van de Zorg Alert via www.overstappen.nl ben je er op tijd bij en bespaar je tot zo’n 200,- euro op jaarbasis. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wanneer kun je overstappen?

Vanaf 19 november krijgt iedere inwoner van Nederland twee maanden de tijd om van zorgverzekering te veranderen. Dit is een jaarlijks moment om je huidige zorgverzekering eens goed te bekijken. Bekijk goed wat voor basisverzekering je momenteel hebt en waar je kunt besparen. Heb je ook een aanvullende verzekering en/ of een tandartsverzekering? Kies voor een beter passende dekking voor jouw situatie of laat de aanvullende verzekering weg als je denkt dat je hier het komende zorgjaar geen gebruik van gaat maken.

Hoe kun je overstappen?

Hoe je kunt overstappen vertellen wij graag. Want jij wilt toch ook zeker zijn van de goedkoopste zorgverzekering en dus kunnen besparen in de kosten? Overstappen van zorgverzekering gaat het beste via een onafhankelijke vergelijker. Het scheelt veel tijd (en geld) want je hoeft zelf niet meer allerlei websites af te zoeken voor een goed resultaat en daarnaast bespaar je ook nog eens veel geld als je via een vergelijkingssite overstapt.

Waar kun je overstappen?

Door een onafhankelijke vergelijkingssite te gebruiken ben je er zeker van dat je altijd de beste deals te pakken hebt. Dit omdat een vergelijkingssite als Overstappen.nl klanten extra kortingen kan bieden. Bij ons  krijg je tot wel 10% korting op je basispakket en 12% op je aanvullende pakket. Je bent dus voordeliger uit dan bij de aanbieder zelf en dat is natuurlijk erg fijn! Op deze manier bespaar je op jaarbasis tot wel 200,- euro.

Blijf als eerste op de hoogte van het laatste zorgnieuws

Wil jij als eerste weten wanneer de nieuwe prijzen bekend zijn? En daarnaast op de hoogte blijven van al het laatste nieuws omtrent zorgverzekeringen? Schrijf je dan alvast in voor de Zorg Alert. Door je in te schrijven voor de Zorg Alert krijg je direct een melding wanneer je van zorgverzekering kan overstappen. Blijf daarnaast ook op de hoogte van wat er gaat veranderen voor komend zorgjaar 2017. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Autoverzekering: wanneer kun je overstappen?

Knipselauto

Ben je ontevreden over je huidige autoverzekeraar of ben je ergens anders goedkoper uit? Dan is het verstandig om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Maar wanneer kan jij je autoverzekering opzeggen en overstappen?

Terug naar hoofdmenu

Dagelijks opzegbaar

Om je autoverzekering op te zeggen moet je je autoverzekeraar hierover informeren. Dat moet meestal door een aangetekende opzegbrief te sturen. Bij sommige verzekeraars kan dat ook online. Veel autoverzekeringen zijn tegenwoordig dagelijks opzegbaar. Je kan dan op elk moment overstappen. Maar er zijn ook autoverzekeringen waarbij je pas na een jaar of na een bepaalde opzegtermijn kan overstappen. Wil je weten wanneer jij kan overstappen naar een andere autoverzekeraar? Pak dan je verzekeringspolis erbij. Hierin staat vermeld wanneer jij kan opzeggen.

Stilzwijgend verlengen verboden

Autoverzekeringen mogen niet stiekem verlengd worden. Verzekeraars moeten hun klanten hiervan op de hoogte brengen. Bij autoverzekeringen met een vaste looptijd van één jaar sturen veel verzekeraars bij afloop een nieuwe polis op. Dit betekent niet dat je direct weer een jaar aan je autoverzekering vastzit. Na het eerste verzekeringsjaar moet de polis dagelijks opzegbaar zijn, met een maximum opzegtermijn van een maand.

Uitzonderingen opzegtermijn

Er zijn een aantal situaties waarbij een opzegtermijn niet geldt. Verkoop je je auto of verandert de verzekeraar de voorwaarden in jouw nadeel? Dan mag je wél tussentijds opzeggen. Let op: als de premie hoger wordt na een schadeclaim, omdat je lager op de bonus-malusladder komt te staan, is dit geen reden om tussentijds te kunnen opzeggen.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je weten of het voor jou verstandig is om te switchen van autoverzekering? Vergelijk dan verschillende autoverzekeringen. Vaak kan je door over te stappen al snel € 200,- per jaar besparen. Zeker de moeite waard om even te checken dus.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Winterse omstandigheden: voorbereid en verzekerd

winter

De vrieskou is op z’n retour. Jammer voor de schaatsfanaten, verademing voor de ‘coureurs’ onder ons. Volgens de voorspellingen kan het volgend weekend weer ijzelen. Welkom terug gladheid. Hallo meer kans op het rijden van autoschade. Stap jij in de auto met temperaturen onder het vriespunt of rijd jij binnenkort naar een koud gebied? Dan hier voor jou wat winterrijtips en informatie over autozorgverzekeringen.

Glad op pad

In de winter met de auto. Prima. Heerlijk als de wagen eenmaal is verwarmd. Zorg er wel voor dat de auto in zo’n optimaal mogelijke staat rijdt. Denk hierbij aan het vooraf vullen van ruitensproeier vloeistof, het krabben van de ruiten en het pas starten van de motor als de auto ijs- en sneeuwvrij is, regelmatig tanken (de tank mag niet leeg) en het eventueel op voorraad hebben van benodigdheden als de ruitensproeiervloeistof. Van levensbelang kan het zijn om, zelfs op een Nederlandse snelweg, warme kleding bij je te hebben. Redelijk fris hoor, een paar uur met pech staan – ook met temperaturen van een paar graden boven het vriespunt!

Hard remmen

Belangrijk: als het glad is, is het verstandig om je snelheid aan te passen en ver voor je uit te kijken. Op die manier stuur je meestal de goede lijn. Rijd wat langzamer en versnel én rem niet al te hard. Sturen kun je het best wat voorzichtiger doen. De ANWB adviseert om overdreven afstand te houden. Dat geeft speling. Bijvoorbeeld als je wilt remmen maar de auto in de slip raakt. In dat geval is het aan te raden de rem los te laten en het nogmaals te proberen. Werkt dit niet? Trap dan de koppeling in en stuur naar waar je heen wilt. Hard remmen klinkt vaak niet als een optimale beslissing. Het hangt echter van de situatie af.

Zwaarder geschut
Naast het anders inspelen op de situatie, kun je ook winterbanden of sneeuwkettingen inzetten. Het voordeel van winterbanden is dat je meer grip hebt op ijs en sneeuw. Moderne winterbanden presenteren beter bij remmen op een nat wegdek dan zomerbanden. Kies je ervoor om gewoon op de zomerbanden te rijden? Let er dan op dat de profieldiepte in ieder geval 2 mm, en echt minimaal 1,6 mm, is. Bij een winterband is 4 mm het minimum. Nadeel is dat winterbanden sneller slijten. Als je voor winterbanden kiest moet je, logischerwijs, alle vier de banden verwisselen. Een stapje verder zijn sneeuwkettingen. In Nederland zijn ze verboden op de openbare wegen. Ze zouden het wegdek en/of de markeringen kunnen beschadigen. In ijzige, besneeuwde gebieden in het buitenland zijn ze soms echter onmisbaar, soms verplicht, en kun je de kettingen beter te vroeg dan te laat omdoen. Nadeel: je mag met een sneeuwketting vaak niet harder dan 50 kilometer per uur. Voordeel: het is weersomstandigheden waarin sneeuwkettingen nodig zijn, wel zo verstandig en veilig om gas terug te nemen.

Schade en de autoverzekering
Je hebt drie verschillende soorten autoverzekeringen: de WA-, de WA + beperkt casco- en de WA + volledig cascoverzekering (oftewel allrisk). De WA-verzekering is de minimale (en verplichte) autoverzekering. Stel jij hebt enkel een WA-verzekering en veroorzaakt een ongeluk, dan wordt slechts de schade aan anderen vergoed. Eigen schade moet je uit eigen portemonnee betalen. Bij de beperkt cascoverzekering krijg je naast schade aan anderen ook diefstal, brand-, storm- en ruitschade vergoed. Allrisk biedt extra dat vandalisme en autoschade door eigen schuld ook voor je worden betaald door de verzekeraar.

Betalen naar waarde

Bij het kiezen van een verzekering moet je onder andere naar de leeftijd van jouw auto kijken. Is deze bijvoorbeeld ouder dan 10 jaar, dan is het raadzaam om deze naar de waarde te verzekeren. Een WA-verzekering is in dit geval op z’n plaats. Anders is de wagen oververzekerd. Tussen 6 en 10 jaar is een WA + beperkt casco-verzekering wijsheid en alles wat daaronder zit zou allrisk verzekerd ‘moeten’ worden. Vind je het lastig om te bepalen wat voor autoverzekering bij jou en je auto past? Dan kun je altijd autoverzekeringen vergelijken om een snel en onafhankelijk advies te krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke situatie. Zou je jezelf een nieuwe auto kunnen permitteren? Is het antwoord nee? Dan is het misschien alsnog verstandig om voor een iets uitgebreidere verzekering te kiezen.

Aansprakelijkheid in het buitenland

In sommige landen, zoals Duitsland en Oostenrijk, kun je een boete krijgen als je zonder winterbanden rijdt. Daarnaast loop je het risico (mede-)aansprakelijk gesteld te worden voor schade als je geen winterbanden onder de auto hebt.

Invloed weersomstandigheden

Het is belangrijk om te weten dat weersomstandigheden geen invloed hebben op jouw autoverzekering. Wel op de mate waarin je deze misschien nodig hebt. Gladheid zorgt bijvoorbeeld voor een hoger risico op ongelukken. Tip: verzeker je auto naar de waarde en níét naar de omstandigheden waarin je moet rijden.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Erfrenteverzekering

Een erfrenteverzekering is een aanvullende verzekering voor je nabestaanden in geval van overlijden. Bij een erfrenteverzekering kies je een verzekerd maandbedrag voor je bloedverwanten gedurende een door jezelf bepaalde looptijd.

Jij bent de verzekeraar maandelijks een premie verschuldigd. Als jij je hier netjes aan houdt, zal je verzekeraar het maandelijkse bruto afgesproken bedrag uitkeren, als jou iets tragisch overkomt, aan je nabestaande(n).

De erfrenteverzekering is een goede aanvulling op je nabestaandenpensioen. Voor zelfstandig ondernemers kan deze erfrenteverzekering zéker een uitkomst zijn.

Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt het verzekerde bedrag in 1 keer uitgekeerd. Deze heeft het voordeel dat een hypotheek geheel of gedeeltelijk afbetaald kan worden. De erfrenteverzekering  daarentegen, zorgt weer voor een stabiele maandelijkse uitkering gedurende de resterende looptijd.

Het is aan u welke optie u prefereert.

Voor meer informatie over rente-, kapitaal- en overlijdensrisicorisicoverzekering verwijs ik u naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Levensverzekering.

Geplaatst in Nieuws | Getagged | Een reactie plaatsen

Kabinet wil ouderentoeslag afschaffen

Het kabinet wil de ouderentoeslag afschaffen. Mensen  met een laag inkomen, in box 3, zouden hier de dupe van worden. Tweede kamerlid Eddy van Hijum is het hier niet mee eens. Hij zegt dat men niet alleen meer belasting betaald boven de vrijstellingsgrens van € 21.000,-, maar ook géén recht op huurtoeslag zou betekenen. De SP wil dit bedrag verhogen naar € 31.000,-.

Wat eerst nog niet  een doordacht plan bleek te zijn, volgens de PVDA, wordt nu wel door hen gesteund. Dit zegt Nijboer, die ook de heffingsvrije drempel wil verhogen. Door de forfaitaire vermogensrendementsheffing aan te passen zal de kleine spaarder “gespaard” worden! Financieel specialist Arnold Markies van de SP staat volledig achter het voorstel.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

Uitvaartverzekering online regelen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om je uitvaartverzekering online te regelen. Deze optie is al bij vrijwel alle verzekeraars mogelijk en je kunt zowel online als telefonisch bijgestaan worden door adviseurs.

Online uitvaart regelen

Je eigen uitvaart is iets waar je liever niet aan denkt en het is zeker niet iets waar je veel tijd aan wil besteden, vooral wanneer je nog jong bent. Het is dan fijn wanneer je de uitvaart online kan regelen. Zo kan je makkelijk op zoek gaan naar de verschillende opties en kan je ook online offertes aanvragen bij de verzekeraars. Je word online ook altijd bijgestaan door adviseurs van de verzekeraars. Je kan met ze chatten of een formulier invullen, waarna je gelijk wordt terugbelt. Online bieden deze verzekeraars ook veel meer informatie. Zo kan je niet alleen heel veel informatie vinden over de verschillenden uitvaartverzekeringen, maar je vindt ook veel informatie over de verschillenden verzekeraars.

Je hoeft natuurlijk niet alles online regelen. Je kunt ook bij een van de adviseurs langsgaan en daar een uitvaartverzekering afsluiten. Zo kun je ook een meer op maat gemaakte uitvaartverzekering afsluiten. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen voor zijn uitvaart en hier zijn dan ook verschillende kosten aan verbonden. Op de website van de verzekeraars kun je makkelijk de dichtstbijzijnde adviseur vinden. Een uitvaartverzekering is zeker noodzakelijk, want zo zorg je ervoor dat je nabestaanden niet in de schulden komen door je uitvaart.

Hoe kies je een uitvaartverzekering?

Voor de juiste uitvaartverzekering moet je niet zo zeer naar de prijs kijken, maar wat je ervoor krijgt. Worden de kosten van jouw uitvaartwensen wel gedekt? Het is belangrijk om te controleren of al je wensen wel gedekt worden door de uitvaartverzekering. Als dat niet het geval is, kun je het beste bij andere verzekeraar gaan kijken of ze dat wel in hun verzekeringspakket hebben. De verzekeraars hebben vaak ook verschillende uitvaartverzekering pakketten. Zo heb je een budget, normale en luxe uitvaartverzekering pakketten.

Je hebt ook nog de keuze om voor een kapitaalverzekering te gaan. Dit betekent dat de nabestaanden een geldbedrag krijgen uitgekeerd. Om de uitvaart bijvoorbeeld te betalen maar het geld kan ook ergens anders aan besteed worden. Met deze uitvaartverzekering worden dus niet de gemaakte kosten gedekt maar krijgen de nabestaanden geld, om de kosten zelf te betalen. Het is dus niet zo makkelijk om een beslissing te maken, omdat je veel keuze hebt en maak dan ook niet snel een beslissing. Denk eerst goed over na, wat je wil en als je dit weet, word het afsluiten van een uitvaartverzekering veel makkelijker. Het is ook slim, om je wensen met je nabestaanden te bespreken, voor je de verzekering afsluit. Wil je meer informatie? Kijk dan op overlijdensrisicoverzekering over het berekenen van uitvaartverzekeringen.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Rapport MH-17 gelanceerd in 2015

Vrijdag 19 September wordt het rapport, over de ramp met vlucht MH17, besproken. Rusland zelf heeft om een bijeenkomst gevraagd om alle bevindingen die hier in staan te bespreken. Het gaat waarschijnlijk om een aantal projectielen die het toestel zouden hebben geraakt. Of het hier gaat om een raket is nog niet zeker. Het zou volgens Rusland ook om een Oekraïns gevechtsvliegtuig kunnen gaan. De meningen hier over zijn dus verdeeld.

De Russische minister Sergej Lavrov zegt dat er uit het rapport geen antwoorden, op de door hun gestelde vragen, naar boven komen. Bovendien is het zéér opmerkelijk te noemen dat Poetin een meeting heeft geopperd. Het grootste verwijt heeft hij namelijk gekregen, om zijn trage optreden. Er werd niet alert genoeg gereageerd om zo snel mogelijk op de ramplek te komen voor onderzoek van de wrakstukken, volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Het definitieve rapport zal in 2015 verschijnen.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

Nieuws verzekeringen

Nieuws verzekeringen

Wilt u een nieuwsbericht plaatsen over verzekeringen dan kan dat hier. Dit mag maximaal 150 woorden bevatten. Stuur deze op naar info@bedraglenenzonderbkr.nl . Zie voor extra informatie bij “Contact”. Na ontvangst zal ik deze binnen 24 uur plaatsen. Bedankt alvast voor uw reactie.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

Problemen betalingen in de zorg nemen toe

De Nederlandse Zorgautoriteit constateert dat er steeds minder mensen naar een specialist gaan. Dit komt doordat het eigen risico, dat wederom is verhoogd, niet betaald zou kunnen worden. Veel mensen zouden geen gebruik maken van doorverwijzingen, zoals bijvoorbeeld psygoloog, psychiater, maar ook röntgenfoto’s.

Schippers wil dit uiteraard uitgezocht hebben en wacht daarom de onderzoeksresultaten af van 2013. Zij wil vergelijken of hier minder gebruik van gemaakt is en waarom. Minister Schippers krijgt hier nog een zware dobber aan, doordat veel partijen aan haar zitten te trekken. Dit zit hem natuurlijk in de hoge kosten dat ons Nederlandse zorgstelsel met zich mee brengt.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

Eigen risico Zorgverzekering gaat weer omhoog

In 2015 gaat het eigen risico omhoog naar € 375,-. De premies zullen gemiddeld ongeveer € 10,- stijgen. De Zorgverzekeraars kunnen dit helemaal zelf bepalen. Dit zou plusminus op een bedrag uitkomen van € 1215,- per jaar. Ook in 2016 zal dit geldbedrag oplopen.

Deze maatregel moet worden door gevoerd, volgens de regering, omdat de tekorten gecompenseerd moeten worden, doordat werkgevers veel hebben mee betaald.  De koopkracht daarentegen zal hierdoor wél iets op voor uit gaan. Het enige voordeel hiervan is, dat het Centraal Planbureau dit hoger had ingeschat, namelijk een eigen risico van € 405,-.

Geplaatst in Nieuws | Getagged , | Een reactie plaatsen

6 stappen: je uitvaart regelen

Nadenken over de dood is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Niet gek, want in de meeste gevallen is de dood geen positief iets. Overlijden is een serieus iets, waar we helaas niet aan kunnen ontkomen. Om die reden is het niet gek om je eens te verdiepen in het complete proces na het overlijden. Waar moet je als “toekomstig overledene” aan denken? Hoe zit het met de uitvaart? Wil je begraven of gecremeerd worden? Wie betaald dit precies? Hoe stel je een testament/je laatste wensen goed op? Neem ons 6-stappenplan door en zorg ervoor dat jouw laatste wensen worden vervuld.

Stappenplan – 6 stappen

 1. Bepaal of je begraven of gecremeerd wil worden. Dit hangt erg nauw samen met je religie, dus wellicht is deze keuze vrij eenvoudig. In Nederland laten ongeveer 60% van alle mensen zich cremeren.
 2. Wil je begraven worden? Bepaal waar je begraven zou willen worden. Veel mensen kiezen de begraafplaats waar hun voorvaderen begraven liggen. Ook de stad/het dorp van herkomst is een populaire bestemming.
 3. Welke “voorwaarden” stel jij aan je uitvaart? Bedenk hoe jouw perfecte uitvaart eruit ziet. Welke auto, muziek, kleur bloemen enz.
 4. Beschik je over bijzonder/veel vermogen? Of heb je geen kinderen? Issues in de familie waardoor de erfenis “even net iets anders” moet? Laat een testament opstellen door een notaris waarin je duidelijk aangeeft welke bezittingen naar wie (mogen) gaan. Geen testament? Dan gaat de erfenis naar de wettelijke erfgenamen.
 5. Zet alles zwart op wit. Als je zelf een goed idee hebt van hoe je uitvaart/afscheid er precies uit moet komen te zien, zorg er dan ook voor dat deze wensen na je overlijden worden ingewilligd.
 6. Ben je verzekerd voor je uitvaart? Een standaard uitvaart kost gemiddeld al snel meer dan €5000. Dit bedrag is makkelijk te verzekeren voor een klein bedrag (paar euro) per maand. Je kan een uitvaartverzekering afsluiten bij bijvoorbeeld Yarden. Ook bij andere grote uitvaartverzekeraars zoals Monuta en Dela kan je terecht voor het verzekeren van je uitvaart. Je kunt je premie overigens vrijblijvend laten berekenen.
  Terug naar hoofdmenu
Geplaatst in Uitvaartverzekering | Getagged , | Een reactie plaatsen

Brommerverzekering afsluiten

motorverzekering

Brommerverzekering afsluiten.

U bent verplicht om een brommerverzekering af te sluiten als u op een brommer rijdt, ook in 2020. Net als bij een autoverzekering bent u volgens de wet minimaal een WA-brommerverzekering nodig. Ook bij een brommerverzekering zijn er weer 3 verschillende vormen

WA-verzekering :

 • Dekt de schade die u maakt aan voertuigen
 • Verzekerd voor het schade brengen, zoals letsel, aan personen die door het ongeval zijn ontstaan.
 • Eventuele vermissing en vernietiging van zaken vallen ook onder een WA-verzekering.

WA-plus/ WA-extra

 • Diefstal van uw brommer
 • Schade door storm
 • Brand
 • Schade door overstekend wild

All-risk

 • Verzekerd tegen schade als gevolg van botsing.

Zowel bij een WA, WA-plus en een All-risk verzekering wordt niet uitbetaald als:

 • Schade door opzet, zoals bijvoorbeeld vandalisme.
 • Onder invloed van alcohol of drugs.
 • Als je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs.
 • Als de brommer voor andere doeleinden is gebruikt.

Keuzebepaling en tips

Afhankelijk van het bouwjaar van uw brommer bepaalt u uw soort verzekering en van de nieuwwaarde. In de meeste gevallen is het dus verstandig voor een All-riskverzekering te kiezen voor uw brommer en hier extra een opzittenden verzekering bij te nemen. Deze opzittenden verzekering kan u financiële steun bieden als zich een ernstig ongeval voordoet.

FBTO Heeft geen brommerverzekering.
ANWB Heeft een brommerverzekering en heeft gelijk 55% no-claim korting.
Diks Premie al vanaf 2 euro per maand.
Reaal Binnen een uur krijgt u een offerte.

Dit zijn gegevens uit 2014.

Geplaatst in Brommerverzekering | Getagged , | Een reactie plaatsen

Besparen op autoverzekering

Er kan op verschillende manieren bespaard worden op de autoverzekering. Zo kunt u de dekking omzetten naar een goedkopere dekking. Of u kunt de verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken.

Forse verschillen in premie

De premies voor de autoverzekering variëren sterk. De ene verzekeraar kan twee keer zoveel premie vragen dan een andere verzekeraar. Er zit dus veel verschil in premie bij autoverzekeringen. De duurste dekking is de WA/Casco dekking, oftewel all risks. De goedkoopste dekking is de WA-dekking, een verplichte verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid.

Dekking omzetten naar een goedkopere dekking

U kunt op de autoverzekering besparen door de dekking om te zetten naar een goedkopere dekking. Wanneer u een nieuwe auto heeft, is de WA/Casco dekking aan te raden. Indien er schade optreedt aan uw auto, kunt u de verzekeraar de schade laten vergoeden. Ook wanneer u zelf de schade heeft veroorzaakt. De premie hiervoor is afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto. Als u een oudere auto heeft, kan deze vorm van verzekeren duur uitvallen.

Bij schade wordt er uitgegaan van de dagwaarde van de auto en de premie is gebaseerd op de nieuwwaarde ervan. Veel autobezitters overwegen om de WA/Casco dekking bij auto’s ouder dan acht jaar te wijzigen naar een lagere dekking, tenzij zij een hoge bonus/malus korting van 75 procent tot 80 procent op de verzekeringspremie hebben.

Als u overstapt naar de WA-plus dekking (WA beperkt casco) kunt u de verzekeringspremie fors verlagen. De beperking van deze dekking is dat schade die u zelf veroorzaakt aan uw eigen auto niet verzekerd is. Wanneer u overstapt op de WA dekking kunt u nog meer besparen op de autoverzekering. Daartegenover staat wel dat deze alleen dekking biedt tegen schade veroorzaakt door derden.

Vergelijken van autoverzekeringen
Online kunt u heel gemakkelijk de premies van de autoverzekeringen vergelijken. Wanneer u het kenteken van uw auto invult en een aantal vragen beantwoordt, kunt u een vergelijking van verschillende autoverzekeringen maken. Vaak staan verschillen in voorwaarden, dekking en eigen risico erbij vermeld.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Getagged , | Een reactie plaatsen

Soorten verzekeringen

Welke soorten verzekeringen zijn er. Eigenlijk teveel om op te noemen. Toch kunt in één opslag in de categorieënlijst zien welke soorten verzekeringen er zijn. Een aantal zullen slechts op u van toepassing zijn.

Een zorgverzekering en een wa-autoverzekering bijvoorbeeld zijn verplicht,  een familiale-, en een fietsverzekering weer niet, maar wel aan te raden.

In het artikel over uitvaartverzekering vergelijken worden tips getoond om te kunnen vergelijken tussen verschillende verzekeraars. Omdat dit vrijblijvend is, is dit zeker de moeite waard om eens rustig door te nemen. U zult merken als u door alle soorten verzekeringen heen loopt, u een paar dingen op zullen vallen. Veel aanbiedingen en nog meer kortingen.

Laat u niet gek maken en noteer rustig voor uzelf hoeveel maandpremie u wordt aangeboden. Doe dit met alle soorten verzekeringen en als eindconclusie zal blijken dat vaak teveel betaald wordt.

Zoals eerder besproken is de zorgverzekering verplicht, toch is ook hier nog veel in te halen. Zorgverzekeraars bieden u vaak een te uitgebreid pakket aan. Lage premie hoger eigen risico, misschien een optie. Lees hier meer over. Daarom bestaat de mogelijkheid om bij De Friesland zelf een afgemeten zorgpakket samen te stellen. U betaald dan alleen waar u ook gebruik van maakt.

Nog een paar soorten verzekeringen onder elkaar:

Autoverzekering                             Ohra

Brommerverzekering                      ANWB

Cabrioverzekering                          Independer

Fietsverzekering                             Meeùs

Inboedelverzekering                       Univé

Oldtimerverzekering                       Meeùs

Reisverzekering                             Delta Lloyd

Uitvaartverzekering                        Yarden

Zorgverzekering                             Ditzo

Verkeerde bezuiniging

Doordat uw inboedel door de jaren heen meer waard is geworden, wordt vaak vergeten om de inboedel op te waarderen. Lees bij inboedelverzekering waar u op moet letten. Dit zelfde geldt ook voor uw opstalverzekering. Een verkeerde bezuiniging dus omdat schade gevallen niet maximaal uitgekeerd zullen worden bij onderverzekering.

Option Yard is een revolutionair handelsplatform voor binaire opties, dat een breed aanbod met unieke functies om het voor te maken om risico’s en de te stellen.

Wilt u alles nog eens rustig doorlezen check dan wikipedia.org/wiki/Verzekering.

Geplaatst in Soorten verzekeringen | Getagged , | Een reactie plaatsen

Politieverzekering

Reaal verzorgt een speciale politieverzekering die uitsluitend bestemd is voor politieambtenaren. Zij kunnen maximaal gebruik maken van alle kortingen. Politieambtenaren die van baan veranderen kunnen hier niet meer aanspraak op maken en vervallen in de normale tariefschaal. Gepensioneerden en vutters daarentegen kunnen wel gewoon van dit voordeel blijven genieten. Kijk hieronder geheel vrijblijvend voor meer informatie. Laat u goed voorlichten alvorens een beslissing te nemen.

Volledig pakket

Reaal heeft een scala aan verzekeringen onder andere: Autoverzekering, Inboedelverzekering, Opstalverzekering, Overlijdensrisicoverzekering, Reisverzekering en Wa-verzekering. Dit is slechts een kleine greep uit hun pakket. Het gaat er echter om hoe meer producten een politieambtenaar afneemt van REAAL, hoe minder maandpremie er betaald hoeft te worden. 10% is het maximum wat een politiebeambte kan ontvangen, aan korting, op een volledig pakket. Let op, er zijn dit jaar 2012 behoorlijke stijgingen. Een volledig pakket is altijd goedkoper, dan losse verzekeringen bij verschillende verzekeraars.

Politie zorg polis

Er is voor de politie een Politie Zorg Polis. Deze verzekering is speciaal op maat gemaakt voor de politie. PZP zoekt een bijpassend verzekeraar, eventueel bij u in de buurt.   Voor informatie of vragen kunt u terecht bij onderstaande adressen: Politieverzekering REAAL Postbus 382 1800 AJ ALKMAAR Helpdesk 079 – 3 208 250

PZP Postbus 4322 5004 JH Tilburg Telefoon 0900-900 88 77 En voor klachten t.a.v. Klachtencoördinator Postbus 4322 5004 JH Tilburg.

Op wikipedia staat alles nog eens goed beschreven. Klik hier voor verder info.

Geplaatst in Politie verzekering | Getagged , | Een reactie plaatsen

Autoverzekering Cabrio

Een autoverzekering voor een cabrio valt in sommige gevallen duurder uit dan voor een gewone auto.

 • Een Cabrio is een auto met een inklapbaar open dak en vandaar dat er meestal iets meer gerekend wordt voor een autoverzekering.
 • Omdat de nieuwwaarde hoger ligt bij een Cabrio betaal je meer premie.
 • Kans op schade is groter met een stoffen dak.
 • Sommige verzekeraars hebben speciaal een verzekering voor een cabrio.

U kunt een autoverzekering voor een cabriolet direct afsluiten. Dit kan online en binnen 2 dagen heeft u de polis in huis. Het is ook mogelijk om eerst een berekening te maken en deze te vergelijken met andere verzekeraars. Zo kunt u voor u zelf bepalen welke het beste bij u past.
Advies autoverzekering Cabrio

Advies voor een Cabrio autoverzekering  kunt u bij elke verzekeringsmaatschappij opvragen. Over bijvoorbeeld WA, WA- plus of ALL risk. Direct online auto verzekeren is mogelijk. Als advies wordt gegeven auto’s ouder dan 10 jaar alleen WA te verzekeren. Auto’s van 6 tot 10 jaar WA-plus ofwel WA casco verzekeren. En auto’s van 0 tot 5 jaar ALL-risk. Betaal niet teveel aan autoverzekering als dit niet nodig is. De nieuwwaarde van de auto is dus bepalend voor de juiste keuze verzekering en de dagwaarde.De dagwaarde houdt in hoeveel uw auto op dat moment waard is. Dit hangt af hoe nieuw en wat voor merk auto dit is. Een inzittenden verzekering is niet noodzakelijk, maar wel handig om gezeur van betaling te voorkomen.

Geplaatst in Cabrioverzekering | Getagged | Een reactie plaatsen

Polis direct opzeggen

Polis direct opzeggen kan door middel van een soortgelijk briefje op te stellen zoals hieronder als voorbeeld staat.

 • Begin met uw naam en adresgegevens.
 • Hierna met de gegevens van bijvoorbeeld uw verzekeraar.
 • Dan uw woonplaats en de dag waarop u dit formulier invult.
 • In de aanhef schrijft u aan wie of voor wie deze bestemd is. Weet u dit niet dan begint u simpel weg met Geachte heer, geachte mevrouw.
 • In het kort verteld u dat u de polis direct opzeggen wilt. Vermeldt om wat voor soort verzekering dat het gaat met hierachter het polisnummer.
 • Dan per wanneer het contract moet worden beëindigd.
 • Vraag om een bevestiging.
 • Onderteken met uw naam en handtekening.

 

Opzegbrief: polis direct opzeggen

 

Van                 :

Straat             :

Postcode        :

Woonplaats   :

Aan                 :

Straat             :

Postcode        :

Woonplaats   :

Plaats + dagtekening :

Geachte heer, geachte mevrouw,

Bij deze wil ik mijn polis opzeggen. Het betreft een

……………… verzekering met polisnummer ……………

Ik wil mijn contract per ………………. beëindigen.

Tot slot verzoek ik u mij binnen…….. dagen een schriftelijke bevestiging te willen doen toesturen, van deze contractbeëindiging.

Ondergetekend of Met vriendelijke groet,

Uw volledige naam

Handtekening

Als u dit volledig heeft ingevuld kunt u dit opsturen naar de desbetreffende instantie. Check alles nogmaals om eventuele fouten te voorkomen. Dit kan u veel ellende besparen. Ook kunt kijken op Polis Direct voor meer vrijblijvende informatie.

Lenen zonder BKR

Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Nieuws, Verzekeringsnieuws | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Polis direct opzeggen

Zuinig autorijden

Zuinig autorijden wil en kan iedereen. Als uw auto 1 op 10 rijdt en onderstaande punten kunnen u helpen om 1 op 12 te rijden scheelt dit op een 40 liter tank 80 km. Dit is omgerekend toch meer dan 12 euro.

  • Zuinig autorijden kan door uw rijstijl aan te passen. Hier worden zelfs cursussen in gegeven om u een andere manier van rijden aan te leren, om zo het brandstofgebruik en de CO2 uitstoot behoorlijk te laten verminderen.
  • Ook worden er nu auto’s gemaakt waar geen motorrijtuigenbelasting voor betaald hoeft te worden, omdat deze veel milieuvriendelijker en een stuk zuiniger zijn.
  • De juiste bandenspanning is ontzettend belangrijk. Niet alleen gaan uw banden hierdoor langer mee, maar u rijdt ook zuiniger.
  • Het overschakelen tussen de versnellingen bij een niet te hoog toerental.
  • Vermijdt zoveel mogelijk korte afstanden. Korte afstanden betekent meer schakelen en daardoor krijgt de motor meer te verduren.
  • Zet uw auto uit als u voor een brug staat. Ook kunt u zuinig autorijden door een auto te kopen die zodanig is gemaakt dat deze uit gaat als u stil staat voor een stoplicht of in een file. Zodra u weer gas geeft gaat deze automatisch weer aan.
  • Vervoer niet onnodig een imperial op het dak van uw auto. Dit betekent meer luchtweerstand, minder aerodynamisch en dus meer benzine.

Zie ook hier.

Goedkoper autorijden

Goedkoper autorijden begint al bij de aanschaf van uw nieuwe auto. Vergelijk meerdere autogarages en u zult honderden euro’s besparen.

 • Goedkoopste autoverzekering kiezen.
 • Het soort brandstof is natuurlijk ook van belang. Gas is relatief goedkoop, maar de wegenbelasting daarentegen is weer duurder dan een benzineauto. Reken voor u zelf uit hoeveel kilometers er per jaar gereden wordt en wat voor soort auto het beste bij u past.
 • Zoek het goedkoopste pompstation bij u in de buurt. Meestal zijn deze onbemand en dit scheelt vaak minimaal 10 eurocent per liter. Dit is omgerekend op een 40 liter tank toch 4 euro.

 

Goedkoopste autoverzekering

Goedkoper autorijden door de goedkoopste autoverzekering te kiesen zal niet altijd de beste keus zijn, omdat niet alle verzekeraars dezelfde voorwaarden hebben. Let echter wel:  als u een oude auto heeft kan de goedkoopste autoverzekering en de duurste veel verschil opleveren. Vergelijk dus meerdere verzekeraars met elkaar. Op Pricewize vind u alle verzekeraars en waar zij in gespecialiseerd zijn. In één overzicht kunt u hier een berekening laten uitvoeren. U kunt ook contact met hen opnemen telefonisch ofwel per mail.

Lenen zonder BKR

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Getagged | Een reactie plaatsen

Schadevrije jaren berekenen

U kunt uw schadevrije jaren berekenen door eenvoudig onderstaande rekensom te hanteren.

Dit zijn 3 voorbeelden.

Begintrede Huidige trede Schadevrije jaren
5 8 3
3 7 4
4 3 -1

De eerste 2 zijn positief en houdt in dat u korting krijgt op uw maandpremie.
In het derde geval ziet u een negatief getal en betekent dat u negatieve schadevrije jaren hebt opgebouwd. Dit wordt veroorzaakt doordat u bijvoorbeeld in het eerste jaar een ongeluk veroorzaakt heeft. In plaats van een trede omhoog gaat u dus een trede omlaag. Voor meer informatie over negatieve schadevrije jaren zie negatieve schadevrije jaren auto.

Begintrede vergeten?

Als u uw begintrede niet meer weet kunt u het volgende doen. Stel dat uw ALL-risk
verzekering van uw auto bij Reaal loopt, dan neemt u het polisblad erbij. Hierop staat de
huidige trede vermeld. Vervolgens neemt u contact op met, in dit geval Reaal en vraagt
wat uw begintrede was toen de polis werd afgesloten. Zodra dit bekend is vult u de bovenstaande kolom in en vervolgens trekt u de begintrede af van de huidige trede.
Let wel op dat dit een aaneengesloten periode is geweest. Het schadevrije jaren berekenen is nu voltooid.
Als u namelijk 1 jaar of langer niet verzekerd bent, begint de begintrede weer opnieuw als een nieuwe
verzekering afgesloten wordt. De voorafgaande schadevrije jaren vervallen dan.

Lenen zonder BKR

Geplaatst in Autoverzekering algemeen, Verzekeringsnieuws | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Schadevrije jaren berekenen

IAK verzekeringen

IAK verzekeringen is ontstaan als vereniging in 1928. Philips en zijn medewerkers konden gebruik maken van hun diensten op het gebied van verzekeringen. Later ging dit over naar Nieuw Centraal Beheer en nu valt het onder Aegon. IAK verzekeringen is vooral gespecialisseerd in zorgverzekeringen, schadeverzekeringen en bedrijfsverzekeringen. IAK staat voor Industrieel Assurantie Kantoor.

 

Overzichtelijk

Natuurlijk doet IAK verzekeringen ook naast deze verzekeringen, Autoverzekeringen, Motorverzekeringen, Oldtimerverzekeringen, Brommerverzekering en tal van andere verzekeringen. Zie voor het totale overzicht en meer informatie op www.informatieoververzekeringen.nl Het gemak bij IAK verzekeringen is dat u in één overzicht kunt zien hoeveel premie u maandelijks moet betalen. U bent voor een All-risk verzekering voor uw auto al verzekerd vanaf 30 euro per maand en voor een oldtimerverzekering voor uw motor vanaf 2,50 euro.

 

Contact

Voor vragen kunt u terecht op onderstaand adres. Dit kan schriftelijk, telefonisch of per email.

Beukenlaan 70

5651CD Eindhoven

Tel: 040-2611911

Fax: 040-2611205 E-mail: info@iak.nl

Geplaatst in Nieuws, Verzekeringsnieuws | Een reactie plaatsen

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten dekt van de uitvaart.  Deze uitvaartverzekering hebt u nodig om een begrafenis of  crematie mee te betalen. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt. Een aantal banken en uitvaartverzekeraars kunnen deze dienst voor u verzorgen. Een paar van die uitvaartverzekeraars zijn: Dela, Yarden, Ardanta, OHRA, Reaal, Univé, Monuta, Centraal Beheer Achmea en Klaverblad.

Er zijn 2 mogelijkheden om u hiervoor te verzekeren bijvoorbeeld een geldbedrag uitgekeerd krijgen of een natura pakket. Als u kiest voor een uitvaartverzekeraar die een geldbedrag uitkeert, dan komt dit vrij, na overlijden, aan de nabestaanden. Dit is een vast bedrag. Bij een natura pakket kunt u diensten, die vooraf zijn afgesproken, kopen.

Uitvaartverzekeraars

Dela Keert geen geld uit
Yarden Keert een vast bedrag uit
Ardanta U bepaalt de keus
OHRA Zelf bepalen
Reaal Keert een vast bedrag uit
Univé Keert een vast bedrag uit
Monuta Zelf bepalen
Centraal Beheer Achmea Een vast bedrag
Klaverblad Keert een vast bedrag uit

 

Afhankelijk dus van uw wensen kunt u zelf bepalen bij wie en waarvoor u verzekerd wilt zijn. Zo is het mogelijk om bij verschillende uitvaartverzekeraars aan te kruisen, wat u beslist wel in uw pakket wilt hebben en wat niet. Zo ziet u in 1 oogopslag voor wat bedrag u verzekerd moet zijn. Zo betaald u nooit teveel premie voor uw uitvaartverzekering. Mocht u al oververzekerd zijn maakt dit bijvoorbeeld bij Yarden, Reaal, Centraal Beheer Achmea en Klaverblad niet uit, omdat zij het totale geld uitkeren, maar bij Dela dus wel.

Wilt u uw premie uit laten rekenen dan kan dit heel simpel. U zoekt dan naar één van bovenstaande uitvaartverzekeraars en beantwoordt de vragen die gesteld worden. Aan de hand van uw eisen en de hoogte van het verzekerde bedrag wordt een proefberekening gemaakt. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt de precieze premie bepaalt. Zo kunt u vooraf verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. En zien welke het beste aansluit bij uw wensen.

Geplaatst in Uitvaartverzekering | Getagged | Een reactie plaatsen

Duurzaamheid

PaintduurzaamDuurzaamheid is een ruim begrip. Duurzaam verzekeren houdt in dat u zich alleen verzekert voor die zaken die op u van toepassing zijn. Veel voorwaarden in een verzekeringspakket laten zien dat u over verzekerd bent. Als u zich hier van bewust bent kunt u hier veel op besparen. Duurzaamheid is toe te passen op verzekeringen, beleggingen en op hypotheken. SNS REAAL zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Bij hen staat de strijd tegen kinderarbeid, dierenleed en mensenrechten voorop. Zij hebben in 2005 een waterfonds opgericht om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Zij hebben 5 jaar lang FC Twente gesponsert vanaf 1992 en heeft zich daarna gericht op muziek en entertainment.

 

Citaat duurzaam verzekeren

Een citaat uit bakenadviesgroep.nl/uitgangspunten-voor-duurzaam-verzekeren

“Onlangs heeft een groep van verzekeraars wereldwijd de Principles for Sustainable Insurance (PSI)‘ geïntroduceerd. De uitgangspunten zijn een initiatief van het ‘United Nations Environment Programme Finance Initiative’. Concreet houdt het in, dat verzekeraars bij actuariële berekeningen en acceptatie bewust rekening houden met sociale, ecologische en bestuurlijke factoren. Achmea, AEGON, Delta Lloyd, ING en Zwitserleven hebben zich als eerste Nederlandse verzekeraars aangesloten bij deze principes voor duurzaamheid.

Duurzaamheid ofwel verzekeren biedt goede mogelijkheden voor een verzekeraar om zich te onderscheiden van andere verzekeraars. Het biedt goede mogelijkheden om klanten, die duurzamer of meer maatschappelijk verantwoord zijn, meer aan je te binden. Potentieel hebben dit type klanten een hogere klantwaarde (minder schade, blijven langer klant)”.

 

Contact

U kunt contact opnemen met onderstaand adres

Baken Adviesgroep B.V.

Prinsengracht 644

1017 KV Amsterdam

Postbus 95013

1090 HA AMSTERDAM

Geplaatst in Duurzaam verzekeren | Een reactie plaatsen

Autoverzekering voor vrouwen

Er is een speciale autoverzekering voor vrouwen omdat:

 • Gewoonweg vrouwen minder schade aan voertuigen maken dan mannen.
 • Een vrouw vaak minder rijdt dan een man hoeven zij ook minder maandpremie te betalen.
 • Ook als een aantal schadevrije jaren gereden wordt, wordt al snel een maximale no-claim korting berekend en gerekend. Dus hoe minder kilometers en weinig ongelukken deste minder hoef je te betalen.

Autoverzekering voor vrouwen berekenen

Je autoverzekering voor vrouwen berekenen is heel gemakkelijk. Pak een willekeurige verzekeraar en voer uw gegevens in. De standaard vragen die u krijgt zijn:

 • Wat is uw leeftijd
 • Woonplaats
 • Gewicht auto
 • Leeftijd auto
 • Opgebouwde schadevrije jaren

Druk op autoverzekering berekenen en hier rolt een voorlopige maandpremie uit. Dit uit rekenen van je autoverzekering doe je vervolgens bij meerdere verzekeraars en je zult zien dat hier veel mee valt te besparen. Een aantal verzekeraars die je een berekening kunt laten maken zijn: Reaal, Ohra, FBTO, Univé, Nationale Nederlanden, Ditzo, Achmea, Aegon, ALL Secur, Polis Direct, Klaverblad en SNS Bank. Lees wel een ieders voorwaardenpakket goed door om verrassingen te voorkomen.

 

Let op

Zet deze bedragen en voorwaarden eerst allemaal voor u zelf op een rij alvorens een besluit te nemen. Een autoverzekering voor vrouwen is al redelijk goedkoop, maar het zal blijken dat de maandpremie bij de ene verzekeraar nog lager uit valt dan bij een andere.

Lees verder

Geplaatst in Autoverzekering voor vrouwen | Een reactie plaatsen

Online een autoverzekering afsluiten

Online afsluitenOnline een autoverzekering afsluiten kunt u direct bij aanschaf van een auto geheel vrijblijvend doen. De meeste mensen blijven automatisch bij hun verzekeraar, maar overstappen is dikwijls een goedkopere- en net zo’n goede optie. Bij de meeste verzekeringen kunt u uw no-claim meenemen. Als u online een autoverzekering afsluiten wilt, is het zaak om eerst op een rijtje te zetten wat u precies voor een soort verzekering wilt hebben. Als u schriftelijk een autoverzekering afsluiten wilt, bent u verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Dit is in Nederland een minimale vereiste. Hiernaast kunt u altijd nog bepalen of u voor meer dingen verzekerd wilt zijn bijvoorbeeld voor diefstal. Een WA-plus is dan een goede keus. Voor het geval een volledige dekking nodig is, heeft u een ALL-risk verzekering nodig. Hierbij bent u tevens gedekt tegen alle gemaakte schade aan uw voertuig. Dit wordt meestal gedaan met nieuwe auto’s tot ongeveer 10 jaar oud. Online een autoverzekering afsluiten kan per direct en binnen een paar minuten gerealiseerd worden. Beslis echter niet te snel. Als u online een autoverzekering afsluiten gaat, wilt u zeker zijn dat u de juiste keuze maakt. Lees daarom de volgende informatie.

Vergelijk verzekeringen

In de autoverzekeringswereld wordt behoorlijk geconcurreerd en elke verzekeraar probeert zo goedkoop en scherp mogelijk een autoverzekering aan te bieden. Er zijn echter behoorlijke verschillen in aanbieders. Vergelijk verzekeringen. Zo laten FBTO en Polis Direkt zien dat u voor ongeveer €10,00 per maand al een WA-verzekering heeft en bij Ohra €16,00 moet betalen. Op jaarbasis een verschil van maar liefst € 72,00.  Houdt wel goed de polisvoorwaarden in de gaten, deze wijken nog wel eens af per verzekeraar. Handel dus pas na het vergelijken van verzekeringen en bespaar tientallen euro’s. Online een autoverzekering afsluiten vergt wat van uw tijd, maar levert toch behoorlijk wat op. Denk erom geld lenen kost geld! Bekijk ook eens Independer. Zij vergelijken meerdere autoverzekeraars en zeggen uw oude polis op. Tevens heeft Independer al een goede beoordeling opgebouwd.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Online een autoverzekering afsluiten

Caravanverzekering

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Voor een basisverzekering bent u in ieder geval verzekerd voor stormschade,  ongelukken en diefstal. Ook een stacaravan en een vouwwagen vallen hieronder. Een aanvullende verzekering heeft u nodig voor de inhoud van de caravan zoals stoelen, banken, televisie etcetera. De complete inboedel dus plus eventuele fietsen die u meeneemt. Bij schade aan de caravan wordt van 0 tot 5 jaar alles geheel vergoed. Men kijkt dan naar de nieuwwaarde. Goederen ouder dan 5 jaar wordt een dagwaarde voor bepaald (gerekend).  Het hangt af van de leeftijd en het merk van uw caravan om te bepalen wat uw caravan op dat moment waard is. Standaard wordt gratis hulp verleend in geheel Europa.

Stacaravan

U krijgt geen korting op een ANWB caravanverzekering, maar wel bij een stacaravan omdat deze een vaste standplaats heeft. Bij een caravan bent u onderweg van A naar B en is er dus sprake van een zogeheten “rijrisico”. Vele verzekeraars bieden u tot 15% voordeel op uw stacaravan verzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering afsluiten 

Een rechtsbijstandverzekering biedt u de mogelijkheid op hulp. Mocht er zich onverwachts een schade voordoen dan kunt u juridische hulp krijgen. Wilt u niet voor onvoorziene verrassingen komen te staan dan is een rechtsbijstandverzekering een optie.

 

Meer voordelen caravanverzekering

Wat veel mensen niet weten is als u onderweg bent  met uw caravan u zonder caravanverzekering al WA verzekerd bent. Deze standaard verzekering dekt de schade die aan derden is veroorzaakt, niet uw eigen schade. Hier is dus weer een aanvullende verzekering voor nodig. Een vervangende caravan wordt aangeboden tot een periode van 4 weken.

 

Prijzen caravanverzekering

De kosten van een caravanverzekering variëren van 100 tot 350 euro per jaar. Het is dus lastig te zeggen hoeveel u jaarlijks moet betalen. De lengte (dit is de caravan plus dissel) en de leeftijd is bepalend voor de premie die u moet voldoen. U kunt zelf verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U kunt dan simpelweg zoeken op caravanverzekering vergelijken.

Geplaatst in Caravanverzekering | Een reactie plaatsen

Negatieve schadevrije jaren autoverzekering

Mensen met negatieve schadevrije jaren betalen meer voor hun autoverzekering dan mensen die schadevrije jaren hebben opgebouwd. Dus als jij geen ongelukken maakt krijg je elke keer een korting op je jaarlijkse premie. Als jij dus de pech hebt betaal je je scheel aan je autoverzekering.

Hoe ontstaan negatieve schadevrije jaren autoverzekering?

Iedereen die een autoverzekering afsluit, begint met een bepaalde bonus. Stel dat je start met 40% korting op je premie. Na elk jaar zonder schade ga je een tree omhoog en wordt dit bijvoorbeeld 50%. Dit kan overigens oplopen tot 80%. Als je nu gelijk in het eerste jaar, door jouw schuld, ongemakken veroorzaakt kom je onder die 40%. Dit noemen ze dan een negatief schadejaar op je autoverzekering.

Verzekeraars

Verzekeraars berekenen hun premie van de autoverzekering aan de hand van jouw rijgedrag. Ook als je over stapt naar een andere verzekeraar geven ze je niet zomaar korting op de premie. Toch zijn er, als je negatieve schadevrije jaren hebt, wel mogelijkheden om over te stappen. Laat je dus goed informeren en verdiep je goed in de materie. De meeste verzekeraars willen namelijk niet iemand verzekeren met negatieve schade vrije jaren. Rialto en Diks doen dit echter in de meeste gevallen wel.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Een reactie plaatsen

ANWB contact

anwbVoor verzekeringen moet u bij de ANWB contact opnemen met 088 2692222. U wordt rechtstreeks geholpen met adviezen en eventuele vragen. Ook bestaat de mogelijkheid om hun te mailen. Dit is een algemeen nummer waar u ook terecht kunt voor onder andere reisadvies en toerisme. Onderstaande telefoonnummers bieden u ook direct hulp.

 

 

 

Hoofdkantoor                   088 2692999

Wegenwacht                    088 2692888       Pechhulp

Auto advieslijn                 088 2695000       Advies nieuwe en gebruikte auto’s

Keuringen                        088 2692825       Informatie autokeuringen

Vaarbewijzen                   088 4564567        Informatie voor klein vaarbewijs

Verkeerslijn                      0999622              Informatie over files in Nederland

Slachtofferlijn                   088 2697766       Informatie voor verkeersslachtoffers

Schade melden

U kunt uw schade online melden of via een schadeformulier. Bij bijvoorbeeld verlies van bagage of schade aan voorwerpen neemt u direct met de ANWB contact op. Uw schade wordt doorverwezen. De ANWB contact Unigarant, dochter van de ANWB. Het telefoonnummer van de ANWB Schade Helplijn is 088 2692837. Het schadeformulier kan opgestuurd worden naar ANWB Verzekeringen t.a.v. afdeling Schade Postbus 999 7900 AZ Hoogeveen. Voor eventuele andere vragen kunt u 088 2692222 bellen of per email uw bericht versturen.

 

Fietsverzekering ANWB

Bij het afsluiten van een fietsverzekering van de ANWB krijgt u als lid korting.

 

Caravanverzekering ANWB

Ook bij het afsluiten van een caravanverzekering gelden dezelfde regels. Zowel in 2012 als in 2013 wordt 10% op uw maandpremie in mindering gebracht wanneer u lid bent van de ANWB.

 

Soorten verzekeringen ANWB

Alle andere soorten verzekeringen van de ANWB achter elkaar zijn: Autoverzekering, Bootverzekering, Bromfietsverzekering, Camperverzekering, Caravanverzekering, Fietsverzekering, Motorverzekering, Oldtimerverzekering, Scooterverzekering, Scootmobielverzekering, Doorlopende reisverzekering, Kortlopende reisverzekering, Annuleringsverzekering, Reisverzekering, Recreatiefverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering, Inboedelverzekering, Ongevallenverzekering, rechtsbijstandsverzekering en Woonhuisverzekering.

 

Klachten over vakantie

Bij thuiskomst van uw vakantie dient u zo snel mogelijk, uiterlijk binnen een maand, uw klacht schriftelijk in te dienen. Zaak is om zo specifiek mogelijk aan te geven wat de klacht precies in houdt. Om een snelle en adequate afhandeling te bevorderen zijn verklaringen, rekeningen en eventuele foto’s nodig om een goed beeld te krijgen van het exacte voorval.

Geplaatst in ANWB verzekeringen | Een reactie plaatsen

Autoschadeformulier downloaden

Een autoschadeformulier downloaden is vrijblijvend. Van cruciaal belang is het invullen van zo’n ook wel aanrijdingsformulier geheten. Hieronder een voorbeeld van wat u dient in te vullen.

Aanrijdingsformulier    
1. Datum aanrijding 2. Plaats 3. Gewonden Ja/Nee
4. Andere materiële schade 5. Getuigen Ja/Nee  
     
Voertuig A 12. Toedracht aankruisen Voertuig B
6. Verzekeringsnemer Stond geparkeerd 6. Verzekeringsnemer
Naam Reed weg uit parkeerstand Naam
Voornaam Ging parkeren Voornaam
Adres Reed weg van een uitrit Adres
Postcode Wilde ‘n verkeersplein oprijden Postcode
Woonplaats Reed op verkeersplein Woonplaats
Recht op B.T.W.? Reed in dezelfde richting Recht op B.T.W.?
  Veranderde van rijstrook  
7. Voertuig Haalde in 7. Voertuig
Merk, type Ging rechtsaf Merk, type
Kenteken Ging linksaf Kenteken
  Reed achteruit  
8. Verzekeringsmaatschappij Verkeerde weggedeelte 8. Verzekeringsmaatschappij
Naam Kwam van rechts Naam
Polisnummer Kwam van links Polisnummer
     
     
9. Bestuurder   9. Bestuurder
Naam   Naam
Adres   Adres
     
10. Geef met pijl aan waar het 13. Situatieschets aanrijding 10. Geef met pijl aan waar het
voertuig het eerst werd   voertuig het eerst werd
geraakt.   geraakt.
     
11. Zichtbare schade Ja/Nee   11. Zichtbare schade Ja/Nee
     
14. Opmerkingen 15. Handtekening bestuurders 14. Opmerkingen
     

 

Waar moet je vooral op letten

 1. Vul alle 15 punten duidelijk in.
 2. Noteer voor u zelf adres en telefoonnummer van eventuele getuigen.
 3. Maak een duidelijke schets hoe het voorval heeft plaats gevonden.
 4. Als u het niet eens bent met de tegenpartij plaats dan bij 14 een opmerking alvorens te tekenen.

Bent u flauw na deze aanrijding en wilt u een nieuwe auto of een gebruikte auto kopen of leasen.

Een autoschadeformulier downloaden kunt u hier gratis doen.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Een reactie plaatsen

Onderverzekering

onderverzekeren

Onderverzekering

Onderverzekering houdt in dat uw inboedel verzekerd is onder een bepaald bedrag. Te laag dus. Stel u heeft uw inboedel verzekerd voor een bedrag van € 1.000,= maar  de schade is € 2.000,= dan wordt bij een voorval slecht de helft uitgekeerd. En bij drie kwart van de waarde 75%.

Hoe ontstaat onderverzekering?

Veelal ontstaat onderverzekering doordat de inboedel in de loop der jaren is gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan een extra laptop/ipad, duurdere wasmachine, een 2e tv of een leren bankstel. Al deze voorwerpen zijn van belang voor het bepalen van de hoogte van uw bezittingen. Verstandig is om hier altijd iets boven te zitten. Zo behaalt u het volledige rendement hier uit.

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Maak voor uzelf een lijst met al uw waardevolle spullen. U bent waarschijnlijk geneigd kleine artikelen over het hoofd te zien, maar vergeet niet bijvoorbeeld een lamp, schilderijen, printer, waterbed, spelcomputers van de kinderen, alles telt mee. Zet deze allemaal onder elkaar en noteer de nieuwwaarde. Tel dit bij elkaar op en de geschatte hoogte van uw inboedel is bepaald. Doe deze check na 2 jaar opnieuw.

 

Wat moet je doen bij onderverzekering?

Als u nu ontdekt dat u onderverzekerd bent dan kunt u contact opnemen met uw tussenpersoon of verzekeraar. Dit kan zowel telefonisch als via een afspraak. Uw inboedelverzekering zal dan aangepast worden. U zult aan maandpremie iets meer betalen, maar zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij eventuele verkoop van bezittingen geldt dus het omgekeerde. Meldt dit ook en laat deze inboedelverzekering naar beneden aanpassen.

 

Oververzekerd

Oververzekerd zijn is natuurlijk ook niet nodig. Waar mensen vaak geen rekening mee houden is het volgende. Op nieuwe apparaten zit een garantie van minimaal 2 jaar dus overzekeren heeft hier geen zin. Bij het defect raken krijgt u toch al het volledige bedrag terug.

 

Geplaatst in Onderverzekering, Verzekeringsnieuws | Een reactie plaatsen

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kosten

De kosten van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn relatief laag, gezien de kosten die het met zich meebrengt als door een bestuurlijke beslissing zaken fout lopen. Een bestuurder is dus verantwoordelijk voor zijn of haar besluit. Deze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering behoedt u voor hoge kosten, omdat door u toedoen derden gedupeerd kunnen zijn. Deze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt alle gemaakte schade en eventuele claims of andere financiele klachten en worden in zijn geheel vergoedt.

Voor wie geldt dit en voor wie niet?

Voor elk lid gelden dezelfde regels, of u nu een directeur van een bedrijf, ondernemer of penningmeester van een vereniging bent. Bestuursleden die zich zelf verrijken, opzettelijk schade veroorzaken of valsheid in geschrifte plegen geldt deze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering niet. Zij die zich dus aan de standaard regels gehouden hebben en op “normale” wijze hebben gehandeld wordt in de meeste gevallen gewoon wel uitgekeerd door verzekeraars.

Contact

Wilt u een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten dan kunt u contact opnemen met Delta Lloyd of Reaal. Voor eventuele vragen of klachten kunt u terecht bij de klantenservice. Telefoonnummer van Delta Lloyd is (020) 594 91 11. Telefoonnummer van Reaal 072 – 519 40 00. Natuurlijk zijn er meerdere verzekeraars die u met elkaar kunt vergelijken. Als u dit zelf allemaal niet wil uitzoeken dan bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken met een onafhankelijk adviseur.

 

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid volgens wikipedia “Aansprakelijkheid van bestuurders voor handelingen die zij als bestuurder van een rechtspersoon, veelal een vennootschap hebben verricht. Juridisch-dogmatisch bestaan verschillende gronden voor aansprakelijkheid. De hoofdregel is echter dat een rechtspersoon op grond van zijn rechtspersoonlijkheid zelf aansprakelijk is en niet de bestuurders. Bestuurdersaansprakelijkheid is derhalve een uitzondering.

Bestuurders hebben een grote macht in een rechtspersoon, en daardoor ook een grote verantwoordelijkheid. In een aantal gevallen vindt de rechtsorde dat een bestuurder die schade aan zijn bedrijf heeft toegebracht, of via zijn bedrijf schade aan anderen, hier niet zomaar mee mag wegkomen. Dit zijn meestal gevallen waarin de bestuurder wat te verwijten valt. In de meeste landen wordt een bepaalde norm gesteld voor het gedrag van een bestuurder (‘behoorlijke taakvervulling’, ‘voorzichtig zakenman’, ‘goede huisvader’, ‘zorg en loyaliteit’, etc.) In de lichtste gevallen is dit schuld door nalatigheid of niet voldoen aan administratieve eisen. Soms is er echter sprake van fraude of andere strafbare feiten.

Een aansprakelijk gestelde bestuurder zal worden verplicht om de benadeelden alle schade die door zijn handelen is ontstaan te vergoeden. Deze benadeelde kan de rechtspersoon (interne aansprakelijkheid), of een of meer derden zijn (externe aansprakelijkheid). Tevens kan een bestuurder bij faillissement van zijn onderneming persoonlijk aansprakelijk worden gesteld door de curator. Een bestuurder die aansprakelijk wordt gesteld zal vaak forse bedragen moeten betalen en zal hierdoor soms zelf failliet kunnen gaan. Ook zal hij forse reputatieschade oplopen”.

Geplaatst in Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering | Reacties uitgeschakeld voor Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kosten

Zorgtoeslag aanvragen student

Is het mogelijk om als student zorgtoeslag aan te vragen? Ja ook een student kan zorgtoeslag aanvragen. Deze berekening kan hij of zij gratis doen. Als u aan bepaalde eisen voldoet, kunt u hier recht op hebben. Als u wilt weten wat zorgtoeslag inhoudt zie dan op zorgtoeslag. Hierin wordt aangegeven aan welke basisvoorwaarden u moet voldoen en wie hiervoor in aanmerking komen. Als u meer informatie wilt over het berekenen van uw zorgtoeslag klik dan op zorgtoeslag berekenen. Slechts een aantal vragen staan hier vermeldt die u dient in te vullen. Simpeler kan het niet zijn. De Friesland is zo’n zorgverzekeraar.Maximum bedrag

Het maximum bedrag wat iemand kan terug krijgen is dit jaar nog 69 euro. Volgend jaar in 2013 wordt alles weer op de schop gegooid, dan wil de regering uw vermogen ook nog laten meetellen. Dit betekend dus dat uw inkomen en uw vermogen bij elkaar opgeteld worden. Dit houdt automatisch in dat er andere berekeningen gemaakt zullen worden. Mogelijke conclusie zal dus zijn dat het maximum bedrag van 69 euro lager uit zal vallen. Omdat de zorgtoeslag waar u recht op heeft eerder terug zal lopen dan dat deze op zal lopen, kunt u het beste altijd kiezen voor een zorgverzekering die betaalbaar is. Met het oog op uw portemonnee en op de hoogte van de zorgtoeslag zal dit te allen tijde het meest ideaal voor u zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over de zorgtoeslag aanvragen student zie Zorgverzekering.  Wilt u alle verzekeringen in één overzicht zie dan vrijblijvend op www.informatieoververzekeringen.nl

Geplaatst in Zorgverzekering | Een reactie plaatsen

Familiale polis

Familiale polis

 

Een familiale polis houdt in een verzekering voor het hele gezin. Niet alleen als u kinderen heeft kunt u een familiale polis afsluiten, maar ook zonder kinderen is dit zeker aan te raden. We noemen dit ook wel een aansprakelijkheidsverzekering oftewel een burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Is een familiale verzekering verplicht?

Nee, een familiale verzekering is niet verplicht. Kosten die gemaakt worden aan anderen dienen dan echter zelf betaald te worden.Huisdieren

Ook huisdieren, die schade toebrengen aan derden, zijn meeverzekerd. Vernieling, door bijvoorbeeld uw hond, is inbegrepen. Geef dit wel aan bij afsluiten van een familiale polis. Wilt u uw hond zelf ook verzekeren dan kunt u ook een honden verzekering afsluiten. U wilt natuurlijk dat uw hond goed wordt verzorgt en met een honden verzekering is goede zorg gewaarborgd.

Wat vergoedt de familiale polis niet

Normaliter wordt alleen de gemaakte schade aan anderen, die veroorzaakt is door u of een gezinslid vergoed. Wat ook een optie is, om voor een paar euro extra ook ongelukjes in huishoudelijke kring te vergoeden.

Afsluiten familiale polis

Er zijn verschillende soorten polissen.

 •  Voor alleenstaanden
 •  Samenwonend
 •  Gehuwd
 •  Inclusief huisdieren

Wees er op bedacht dat de situatie van uw gezin in de loop der jaren kan veranderen. Er zijn genoeg gevallen bekend waar niet uitgekeerd wordt door de verzekeraar, omdat men de familiale polis niet had aangepast. Een medebewoner die bij u in komt wonen is niet automatisch mee verzekerd.

Geplaatst in Familiale verzekering | Een reactie plaatsen

Evenementenverzekering

 

U kunt zich laten verzekeren voor elk evenement, zoals bijvoorbeeld buurtfeesten, concerten en verjaardagsfeesten. Maar natuurlijk zijn er nog een tal van evenementen waarbij dit kan. Voor een totaler overzicht verwijs ik u naar http://www.europeesche.nl of http://www.evenementenverzekering.nl

Waarom een evenementenverzekering?

Als uw feest niet door mocht gaan, dan bent u bijna altijd gedekt tegen alle gemaakte kosten. Bij overlijden, ernstig ongeval of bij ernstige weersomstandigheden, die het onmogelijk maken dat een evenement plaats kan vinden omdat het openbaar vervoer niet kan rijden, wordt vergoedt. Eigen risico is niet aan de orde bij een evenementenverzekering.

Extra opties

Als u meerdere evenementen gepland hebt, dan vraagt u een doorlopende evenementenverzekering aan. Ten eerste is dit eenvoudiger en ten tweede bent u in verhouding minder aan premie kwijt. Ook kunt u zich laten verzekeren voor brand. Online offerte afsluiten is mogelijk.

Premie berekenen

Door een aantal vragen te beantwoorden kunt u heel gemakkelijk uit laten rekenenen hoeveel premie u moet betalen. Afhankelijk van wat voor soort evenement kunt u het zo duur maken als u zelf wilt. Stap voor stap volgt u de instructie. Vragen als: Hoelang duurt het evenement? : Wilt u een ongevallen en aansprakelijkheidsdekking? : Wordt het buiten of binnen gehouden? bepalen de hoogte van de premie. Let wel dit is een voorlopige berekening en wordt pas na een definitieve aanvraag vastgesteld.

Verzekeraars

Bij de volgende evenementeverzekeraars kunt u terecht met uw opmerkingen en vragen.

evenementenverzekering.nl 020 – 430 5538 www.europeesche.nl 020 – 6515253

Geplaatst in Evenementenverzekering | Een reactie plaatsen

Reaal

reaalReaal is een verzekeraar die tot één van de grootste verzekeraars in Nederland behoort. De historie van Reaal laat zien dat deze veel naamsveranderingen heeft doorstaan. Zo is Reaal opgericht in 1904 en door een fusie van De Centrale en Concordia in 1907 is deze verzekeraar ontstaan. Pas veel later in 1990 noemde men, ook weer door samenvoegingen van verschillende banken, het de Reaal Groep. Door een nog sterkere positie te krijgen heeft Reaal ook de “Nieuwe Hollandse Lioyd en Zurich Nederland overgenomen. Na een aantal jaar SNS Reaal geheten te hebben, is dit toch gewoon weer Reaal geworden.

Verzekeren

Als het nu om een autoverzekering, zorgverzekering of reisverzekering gaat, u kan altijd bij hun terecht. Maar ook op het gebied van beleggen, spaarhypotheek en lijfrente vallen onder de mogelijkheid. Reaal regelt het allemaal. Dus alles is mogelijk, zowel op het gebied van verzekeringen als op het gebied van bankzaken. Het pensioen wordt geregeld door Zwitserleven. Zwitserleven is een pensioenverzekeraar die de pensioenen verzorgt van werknemers. Zwitserleven staat bij de meeste mensen bekend als “Het Zwitserleven Gevoel”

Financieel adviseur

Een financieel adviseur helpt u bijvoorbeeld met een schadeverzekering of met een hypotheeklening. U kunt met een onafhankelijk financieel adviseur een afspraak maken,maar het advies bij het afsluiten van een bepaald product is niet gratis. De adviseur ontvangt een vergoeding via uw premie of hij ontvangt provisie van Reaal. In 2013 mag een financieel adviseur geen provisie meer ontvangen van een verzekeraar, in dit geval Reaal. Bij een inboedelverzekering of spaarrekening mag dit nog wel. Meer informatie over de kosten van advies vindt u op de website van de AFM.

Contact

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij reaal.nl en mocht u niet tevreden zijn over een bepaald product dan kunt u uw klacht online melden. Wilt u toch liever telefonisch contact dan kan dat op Telefoonnummer 072 – 519 40 00.
Adres hoofdkantoor
Croeselaan 1, 3521 BJ Utrecht

 

 

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering is een verzekering die alle schade aan uw inboedel dekt. Onder inboedel worden alle spullen verstaan die los in de woning staan, bijvoorbeeld een tv, kleren en meubels. Schade aan het huis zelf of aan de garage valt onder een opstalverzekering, onder opstal valt alles dat nagelvast zit aan de woning. Met een inboedelverzekering bent u doorgaans verzekerd voor schade door storm, water, brand/ontploffing, inbraak en vandalisme. Ook diefstal valt onder de inboedelverzekering. Met een allrisk-inboedelverzekering bent u ook nog verzekerd voor schade door plotselinge onvoorziene gebeurtenissen. Bij inbraak is contant geld ook verzekerd via de inboedelverzekering, maar wel maar tot een maximum bedrag.

 

Uitzondering: geen dekking inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt schade, maar hierbij moet het wel gaan om onvoorziene schade. U kon de schade dus niet verwachten. De inboedelverzekeraar kan u afrekenen op slecht onderhoud of het open laten staan van ramen (bijvoorbeeld bij ontstane waterschade). Goed onderhoud van de woning is dus een vereiste om een vergoeding te krijgen bij schade. En bij een eventuele aardbeving of overstroming wordt er niets uitgekeerd. Net als bij ander natuurgeweld, terrorisme, opzet en schade door constructie- en bouwfouten aan de woning.

 

Premie inboedelverzekering

De hoogte van de premie van uw inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal zaken:

 • De waarde van de inboedel (of vooral de opgegeven waarde)
 • Uw woonplaats
 • Het type inboedelverzekering
 • Welke verzekeraar u kiest
 • Of u extra dekkingen kiest

 

Inboedelverzekeraars

Hoe werkt het aanvragen van een inboedelverzekering? Er zijn verschillende verzekeraars die een inboedelverzekering kunnen verzorgen. Zoals bijvoorbeeld Aegon, ASR, Avero, Centraal Beheer, Delta Lloyd, FBTO, Klaverblad, Ohra en Univé. U gaat bijvoorbeeld naar de website van één van deze verzekeraars.

 

Inboedelverzekering vergelijken

Nog veel makkelijker is het om alle inboedelverzekeringen in één keer met elkaar te vergelijken. Dat kost veel minder tijd dan de verzekeringen stuk voor stuk te controleren bij de verzekeraars. De inboedelverzekering vergelijkt u dan online via een vergelijkingssite. Hier vult u uw persoonsgegevens in en de inboedelwaarde in de woning. Daarna krijgt u meteen een overzicht van de voordeligste inboedelverzekeringen voor uw situatie. Op die manier weet u dat u zo min mogelijk betaalt voor de juiste dekking.

 

Factoren van invloed op premie inboedelverzekering

Als u een inboedelverzekering wilt afsluiten en vergelijken, dan moet u een aantal gegevens invullen. Dat zijn de volgende gegevens:

 • Of het om een huur- of koopwoning gaat
 • Adresgegevens
 • Geboortedatum verzekeringsnemer
 • Gezinssituatie
 • Netto maandinkomen kostwinnaar
 • Gegevens over de woning: zoals soort woning, bouwjaar, bouwaard, beveiliging en aantal kamers
 • Nieuwwaarde van sieraden, computers, audio
 • Kosten verbeteringen aan woning

 

Hierna drukt u op premie bereken en vervolgens rolt hier dan een maandelijks te betalen bedrag uit. Zo kunt u dit per verzekeraar uit laten rekenen en met elkaar vergelijken.

Geplaatst in Inboedelverzekering | Een reactie plaatsen

Oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is een verzekering die zich specifiek richt op klassieke auto’s, oftewel de oldtimer. Een auto wordt doorgaans als een oldtimer gezien, wanneer deze 25 jaar of ouder is, en gezien kan worden als verzamelobject. Veel oldtimers zijn dan ook, ondanks de hoge leeftijd, nog steeds een kostbaar bezit. Ook betreft het vaak een auto waar een speciale merkenclub voor in het leven is geroepen.

Het hebben van een oldtimer heeft een aantal voordelen. Zo zijn oldtimers meestal vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, en kan voor een relatief lage prijs een speciale oldtimerverzekering worden afgesloten. Ook kunt u in aanmerking komen voor een extra korting als u zich hebt aangesloten bij een oldtimervereniging. Hier staat wel tegenover dat veel Verzekeraars een scherp acceptatiebeleid voeren.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Een reactie plaatsen

Premiestijging

Forse premiestijgingen in de autoverzekering. Ditzo schroeft hun premie op tot ongeveer 30% en Acura tot maar liefst 50%. Om klanten te werven gingen verzekeraars vaak te lage premies berekenen. De Nederlandsche bank had hen hier in 2011 op gewezen. Echter voor sommigen is dit te laat en zijn hierdoor failliet gegaan. Toch zijn er nog een aantal goedkopere verzekeraars te vinden op Verzekeringssite.nl

Geplaatst in Nieuws, Verzekeringsnieuws | Een reactie plaatsen

Beste uitvaartverzekering website

Bent u van plan om online een uitvaartverzekering af te sluiten, en benieuwd waar u dit het beste kunt doen? Of wilt u gewoon informatie inwinnen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Volgens een onderzoek van WUA! Web Performance, moet u bij Monuta zijn. Hun website kwam uit het onderzoek naar voren als de beste uitvaartverzekering van Nederland.

Waarom een uitvaartverzekering?

Uw uitvaart is misschien niet iets waar u graag over nadenkt. Maar toch is het belangrijk om dat wel te doen. Want een uitvaart is natuurlijk iets dat u van tevoren geregeld moet hebben. Het is dan ook goed om al vroeg te beginnen met het inwinnen van informatie over uitvaartverzekeringen. Maar waarom is zo’n verzekering  eigenlijk belangrijk?

De meeste mensen sluiten een uitvaartverzekering af om te voorkomen dat hun nabestaanden de hoge kosten van de uitvaart zelf moeten betalen. Hiervoor hoeft natuurlijk niet altijd een verzekering worden afgesloten, maar veel mensen hebben behoefte aan de zekerheid die zo’n verzekering ze biedt. Zo hoeft u zich er geen zorgen meer om te maken. Goedkoopste uitvaartpremie vanaf circa 6 euro per maand volgens Peter Verhoeven van Zorgvergelijker.

Wat maakt Monuta de beste?

Het onderzoek van WUA! Web Performance is gebaseerd op de ervaringen van een panel van 200 consumenten, die de opdracht kregen om zich te oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het belangrijkste testmoment in dit onderzoek, was het uitrekenen van de premie. Uit het resultaat blijkt dat deze berekening bij Monuta het gemakkelijkst verloopt.

Ook bij het kiezen van hun favoriete site, kozen de meeste respondenten voor Monuta, waarmee deze site de overtuigende winnaar is.

Premie berekenen

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering, is het berekenen van de premie dus erg belangrijk. Uw premie is het bedrag dat u maandelijks aan de verzekering betaalt. Op de site van Monuta is het, zoals blijkt uit het onderzoek, erg eenvoudig om uw premie te berekenen. U hoeft alleen uw geboortedatum en eventueel die van uw partner en kind(eren) in te vullen, en uw maandelijks premie wordt voor u berekend. Vervolgens kunt u ook zelf kiezen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Dit hangt af van uw eigen wensen. Als u een simpele uitvaart wilt, kunt u ook een lagere verzekering kiezen. Maar als u juist waarde hecht aan een uitgebreidere uitvaart, zal u zich voor een hoger bedrag moeten verzekeren.

Kortom, als u gemakkelijk online een uitvaartverzekering af wilt sluiten, weet u waar u moet zijn.

Geplaatst in Uitvaartverzekering | Een reactie plaatsen

Klassieke autoverzekering

 

Een klassieke autoverzekering is een verzekering die men nodig heeft om een klassieke auto te verzekeren. In de volksmond wordt in plaats van klassiek vaak oldtimer gebruikt. Een oldtimer is een antiek exemplaar. Bij een auto spreekt men van een oldtimer, als de auto ouder is dan 25 jaar. Bij een brommer of een motor geldt dat vanaf 30 jaar. Nou had een oldtimer een aantal voordelen. Zo kon men gebruik maken van de vrijstellingsregeling op de motorrijtuigenbelasting.

Echter deze regeling is sinds 2012, niet meer van kracht. De overheid heeft dit veranderd. Dus auto’s vanaf 1987 vallen hier niet meer onder. Mensen die voor 1 januari 2012 in het bezit waren van een oldtimer, geldt dit niet meer voor. De klassieke autoverzekering is nog wel relatief voordelig. Zo heb je voor 5 euro al een verzekering voor je oldtimer.

Veel verzekeraars

Nu zijn er natuurlijk ook op dit gebied veel verzekeraars. Zoals bijvoorbeeld Meeùs Oldtimer Autoverzekering. Op deze site, gespecialiseerd op het gebied van klassieke autoverzekering, kunt u uw gegevens invullen en de premie laten uitrekenen. Dit is dan een voorlopige uitkomst. Een zogeheten proefberekening. Als u een offerte laat maken of een aanvraag doet, krijgt u de definitieve maandelijkse premie die u moet betalen. Op vergelijkingssites kunt u uw kentekennummer invullen en dan rollen er een aantal verzekeraars uit die u met elkaar kunt vergelijken.

Lees goed de voorwaarden door. De goedkoopste oldtimerverzekering hoeft niet altijd de beste te zijn. Als u nog aanvullende dekkingen erbij wilt hebben, zoals een inzittendenverzekering, een opzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Dit kan 7 dagen in de week.

Geplaatst in Oldtimer verzekering | Een reactie plaatsen

Autoverzekering op naam ouders

 

Je bent 20 jaar en je wilt een autoverzekering op naam van je ouders, omdat dit veel goedkoper is. Op deze manier maak je gebruik van de schade vrije jaren van je vader of moeder. Heel aantrekkelijk natuurlijk omdat dit behoorlijk scheelt in je maandelijkse premie. Veel jongeren maken deze klassieke fout omdat zij de nadelen niet kennen. Ten eerste bij een eventueel ongeval wordt gekeken naar de bestuurder die het meest gebruik maakt van het voertuig en de verzekeraar zal dus niets uitkeren. En ten tweede bouw jij juist géén no-claim op, omdat de autoverzekering op naam van je ouders staat.Jongeren autoverzekering

Het beste is om gelijk voor een jongeren autoverzekering te kiezen. Bij deze vorm krijg je gelijk minimaal 50% korting op je jaarlijkse premie en bouw je dus vanaf dag één al schadevrije jaren op. Er zijn zelfs verzekeraars die al beginnen met een hogere korting. Zoek dus en vergelijk meerdere verzekeraars met elkaar, want hier zit onderling nog behoorlijke verschillen qua maandpremie in.

 

Algemeen

Natuurlijk betaal je als jongeling meer. Omdat je net je rijbewijs hebt, heb je nog niet zoveel rijervaring en zit je in een zogeheten risicogroep. Deze leeftijdsgroep loopt van 18 jaar tot 24 jaar. Uit statistieken blijkt dat in deze klasse de meeste ongevallen ontstaan. Afhankelijk van het merk van de auto wordt de premie bepaalt door de verzekeraar. Dus hoe hoger de nieuwwaarde hoe hoger de premie, zo simpel is het. Daarna wordt gekeken naar de leeftijd. Mocht je dus kiezen voor een auto die 10 jaar oud is en waar de nieuwwaarde prijs niet hoog was, dan valt de maandelijkse premie best wel mee.

Wat te doen?

Bij diks krijg je gelijk al een vrij hoge korting van 65 %. Zo zijn er natuurlijk tientallen verzekeraars. Neem dus even rustig de tijd. Doe dus eerst een goede research en noteer voor jezelf de bedragen en de voor en nadelen. Lees vervolgens goed de voorwaarden door voordat je over gaat tot beslissen.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Een reactie plaatsen

Mijn fiets is gestolen

Mijn fiets is gestolen wat nu? Je hebt gewoonweg een goede fietsverzekering nodig in de wetenschap dat er jaarlijks meer dan een half miljoen fietsen gestolen worden. Een fietsverzekering is niet echt duur. Voor een nieuwe fiets ter waarde van 500 euro betaald u ongeveer 58 tot 60 euro per jaar. Op de site van de ANWB kunt u uw maandelijkse of jaarlijkse premie laten uitrekenen.
Een aantal zaken moet je goed in ogenschouw nemen om diefstal te voorkomen. Zo zijn er verschillende dieven, die in Amsterdam “werkzaam zijn” gevraagd, wat de beste manier is om het hun zo moeilijk mogelijk te maken. Gebruik geen Axa-ringslot die knip je zo stuk. Neem een Abus beugelslot “Die zijn hard als graniet, die zijn niet door te knippen.” Neem dit voor waar, want zij zijn tenslotte de experts. Zet je fiets met twee sloten op slot. Maak hem ergens aan vast bijvoorbeeld aan een reling of paal. Niet alleen aan het voorwiel maar aan het frame!

Voornamelijk nieuwe fietsen met moeilijke sloten worden zo meegenomen naar een rustig plekje om vervolgens ongestoord te werk te gaan. Plaats een kettingslot zo hoog mogelijk. Dit klinkt vreemd, maar je kunt gewoon meer kracht zetten op de grond met een moordenaar oftewel een betonschaar. Dus doe uw voordeel met al deze handige tips en verklein zo de kans dat uw fiets gestolen wordt. Dieven willen slechts een paar seconden met uw fiets bezig zijn en zullen zeker niet de moeite doen met een goed beveiligde fiets. Tot slot laat uw fiets registreren. Als uw fiets gestolen wordt, is de kans groter dat uw eigendom terug wordt gevonden.

Geplaatst in Fietsverzekering | Een reactie plaatsen

Motorrijtuigenverzekering

motorverzekering uitkiezenWat is een motorrijtuigenverzekering. Een motorrijtuigenverzekering is een verzekering die gemaakte schade aan derden dekt. Voor een motor heb je uiteraard een verzekering nodig en net als bij alle andere voertuigen ben je ook hier minimaal verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Dit is de goedkoopste vorm van verzekeren, maar vergoedt uw eigen schade niet. Aanvullende verzekeringen behoort dan tot de mogelijkheden.

Verschillen motorrijtuigenverzekering

Vergeleken met een auto zijn er wel een aantal verschillen op te merken bij een motorrijtuigenverzekering. Zo heb je natuurlijk meer kans op persoonlijk letsel, omdat je veel kwetsbaarder bent op een motor. Een motorrijtuigenverzekering is goedkoper dan een autoverzekering. Dit heeft te maken minder materiële schade die zich kan voordoen bij een motor dan bij een auto. De kans op diefstal is groter. Het is daarom wel verstandig om je hier extra voor te verzekeren.

Extra/Aanvullende verzekeringen

Als je je wilt verzekeren voor je medepassagier kan dit. Bij een auto heet dit een inzittenden verzekering bij een motor noemen we dit een opzittende verzekering. Je bent zo altijd gedekt voor geleden schade zoals  letsel, invaliditeit of overlijden. Als je alleen in de zomer rijdt is het mogelijk om je alleen voor die periode te verzekeren, dit scheelt behoorlijk in de kosten. Als je dure motorkleding draagt is het verstandig om deze ook mee te verzekeren.

Afsluiten

Bij het afsluiten van de juiste verzekering, die op de wensen van u zijn afgestemd, is het verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken met elkaar. Dus lees de polisvoorwaarden goed door, verschillen zijn er wel degelijk. Ook zijn er prijsverschillen. Dus zoek goed de motorverzekering die bij u past. Overal kunt u een gratis offerte aanvragen.

Hoeveel premie betaal ik?

De premie die u betaald is afhankelijk van een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld de leeftijd van de motor, de leeftijd van de bestuurder, het aantal kilometers u rijdt en hoelang u al in het bezit bent van een rijbewijs.

Geplaatst in Motorrijtuigenverzekering | Een reactie plaatsen

Wat is een All Risk Autoverzekering?

Naar gelang uw voertuig of eigen keus, kunt u uw autoverzekering bepalen. Afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd van de auto. Echter minimaal bent u verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Voordeel is dat dit de goedkoopste vorm van verzekeren is, maar het nadeel is dat deze niet de schade van bijvoorbeeld uw eigen auto vergoed. Bij een All-riskverzekering is dit wel het geval.

Wat is een All-risk autoverzekering ?

Bij een All-risk autoverzekering ook wel volledig casco genoemd bent u voor meerdere dingen verzekerd dan bij een WA-plusverzekering. Let op niet alle verzekeringsmaatschappijen hebben dezelfde voorwaarden die binnen de dekking vallen. Bij de volgende punten is dat wel het geval.

1. Schade aan uw eigen auto.
2. Diefstal.
3. Botsingen met dieren.
4. Vandalisme.
5. Kwaadwilligheid van anderen.

Wat wordt niet vergoed bij een ALL-risk autoverzekering?

Ook bij een All-risk autoverzekering worden bij de onderstaande gevallen niets uitgekeerd.

1. Onder invloed zijn van alcohol of drugs.
2. Als je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs.
3. Als de auto voor andere doeleinden is gebruikt.
4. Slijtage aan de auto.
5. Waardevermindering van de auto.

Hoeveel premie betaal ik?

Ook bij een All-risk autoverzekering word je premie bepaalt op basis van

1. De leeftijd van de auto.
2. De leeftijd van de bestuurder.
3. Het aantal kilometers dat diegene rijdt.
4. Hoelang je in het bezit bent van een rijbewijs.
5. Gewicht van de auto.

Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Een reactie plaatsen

WA-verzekering verplicht?

Een WA-verzekering voor uw auto is verplicht en is de goedkoopste vorm van auto verzekeren. Afhankelijk van uw voertuig of eigen keus, kunt u uw autoverzekering zelf bepalen. Afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd van de auto. Echter minimaal bent u verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Voordeel is natuurlijk dat dit niet duur verzekeren is, maar het nadeel is dat deze niet bijvoorbeeld de schade aan uw eigen auto vergoed. Bij schade aan anderen kan de tegenpartij dus te allen tijde bij uw verzekeringsmaatschappij aankloppen en heeft dus recht op een schadevergoeding.

Wat is een WA-verzekering ?

1. Een WA-verzekering hebt u nodig om schade, die u maakt aan voertuigen , te dekken.
2. Ook bent u verzekerd voor het schade aanbrengen zoals letsel aan personen die door het ongeval zijn onstaan.
3. Eventuele vermissing en vernietiging van zaken vallen ook onder een WA-verzekering.

Wat wordt niet vergoed bij een WA-verzekering?

1. Schade door opzet zoals bijvoorbeeld vandalisme.
2. Onder invloed van alcohol of drugs.
3. Als je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs.
4. Als de auto voor andere doeleinden is gebruikt.

Hoeveel premie betaal ik?

Je premie wordt bepaalt op basis van de volgende gevallen.
1. De leeftijd van de auto.
2. De leeftijd van de bestuurder.
3. Het aantal kilometers diegene rijdt.
4. Hoelang je in het bezit bent van een rijbewijs.
5. Gewicht van de auto.

Handige tip

U kunt op verzekeringssite.nl al uw verzekeringen vergelijken. Ook staat hier nog veel bruikbare informatie op. Ook kunt u bij elke verzekeringsmaatschappij een gratis offerte aanvragen.

Een aantal staan hier voor u op een rijtje

Voorbeeld: 19 Schadevrije jaren. Bouwjaar auto 1993

Verzekeraar Premie per maand Premie per jaar
FBTO € 9,70 € 116,40
Ohra € 16,98 € 203,76
Delta loyd € 10,97 € 131,65
Nationale-nederlanden € 10,97 € 131,65
Polis direkt € 9,50 € 114,-

Delta lloyd en nationale-nederlanden maken gebruik van Home finance en bij Reaal moet je je offerte opsturen. Je krijgt dan binnen een uur antwoord, over de premie die u moet betalen. Denk erom dit is een voorlopige aanvraag. Na een definitieve aanvraag kunnen deze bedragen nog enigszins veranderen. Dit is een berekening in 2012 gemaakt.


Geplaatst in Autoverzekering algemeen | Een reactie plaatsen

Zorgtoeslag berekenen

Hoe kunt u uw zorgtoeslag berekenen?

Eigenlijk is dit heel simpel om te doen. U gaat naar de belastingdienst website en daar staat het volgende formulier die u volledig in moet vullen. U krijgt dan een aantal vragen.

 • Uw gegevens
 • Uw geboortejaar
 • In welk land woont u
 • Hebt u een toetsingspartner
 • Uw toetsingsinkomen in het desbetreffende jaar

Meer is het niet. Vul dit allemaal in en druk vervolgens op bereken. Let wel dit is een proefberekening, waar dan weer een voorlopig bedrag uitrolt die u maandelijks ofwel jaarlijks terug kunt krijgen. Hoe minder u verdient , hoe meer zorgtoeslag u terugkrijgt. Na een aanvraag wordt het precieze bedrag nog berekend. Het maximale bedrag wat men terug kan krijgen kunt u hier gratis bekijken.

Voorwaarden zorgtoeslag

Er zijn echter een aantal voorwaarden. U mag als alleenstaande niet meer verdienen dan €35.059,- en als meerpersoonshuishouden niet meer dan €51.691,-. Bovendien hebt u geen recht op zorgtoeslag als u militair bent. In het buitenland studeert of gedetineerd bent.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd nog bij hun terecht via de mail. En wilt u bij ze langs komen dan kan dit op afspraak. Telefoonnummer 0800-0543.

Geplaatst in Zorgverzekering | Een reactie plaatsen

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering die al uw standaard gemaakte ziektekosten vergoedt. U bent minimaal verplicht om een basispakket af te sluiten. Dit staat wettelijk vast en staat in de zogeheten zorgverzekeringswet. Veranderingen komen er wel in 2013. Zo stijgt het eigen risico naar 350euro en de vergoeding voor de rollator vervalt. Zie “zorgtoeslag” voor meer veranderingen die men wil doorvoeren.

Basispakket

In het basispakket staan een aantal, door de overheid vastgestelde, vergoedingen vastgelegd. Hier zit de kosten van een huisarts in, opname ziekenhuis, kraamzorg en logopedie. U kunt zich uiteraard aanvullend verzekeren.

Aanvullende verzekering

Zo kunt u zich extra verzekeren voor fysiotherapie. Maar ook voor tandartskosten zijn er verschillende opties. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt, maar denk nou niet dat de duurste zorgverzekering altijd de beste is. U hoeft niet voor onnodige dingen verzekerd te zijn als dat niet van toepassing op u is. Verzekeraars zijn belangrijk maar ook tandartsen kunnen nog een verschil maken omdat zij nu in 2012 zelf kunnen bepalen wat voor kosten hij of zij aan u doorberekend op onder andere het vullen of het plaatsen van een kroon. Tevens kunt u nog zien of u aanspraak kunt maken op een eventuele zorgtoeslag. Zie “zorgtoeslag berekenen

Welke zorgverzekering kiezen?

Er zijn natuurlijk veel zorgaanbieders, maar toch kun je makkelijk verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kun je in 1 oogopslag zien hoeveel je moet betalen voor een basispakket en hoeveel korting deze geeft bij het afsluiten van een zorgverzekering. Zo kunt u dus heel makkelijk overstappen als u uw oude lidmaatschap maar opzegt. Dit kunt u dit kosteloos doen, maar denk erom doe dit wel voor 1 Januari!

Geplaatst in Zorgverzekering | Een reactie plaatsen