No claim korting autoverzekering

No claim korting autoverzekering

De letterlijke vertaling van no-claim betekend geen aanspraak. Dit houdt in, dat je na het aantal schadevrije jaren je rijdt, een korting op je maandpremie opbouwt. Simpel gezegd hoe minder ongelukken, hoe minder premie je hoeft te betalen. Deze korting kan tot wel 75% oplopen. Bij sommigen is dit zelfs 80%. Als je dus net je rijbewijs hebt betaal je gewoon het volle pond, buiten dat je bij de meeste verzekeraars bij het afsluiten van een verzekering al een korting krijgt van 10%. Afhankelijk van het aantal incidenten die u veroorzaakt, raakt u dus een gedeelte no-claim kwijt.

Bonus-beschermer/ No-claimbeschermer

Om dit te weer voorkomen is het mogelijk om een Bonus-beschermer ofwel een No-claimbeschermer in uw verzekering op te nemen. U betaald dan iets meer, maar toch kan dit behoorlijk de kosten drukken op uw maandpremie. U kunt hier slechts 1 keer per jaar gebruik van maken. Bij een tweede ongeval raakt u dus wel een gedeelte no-claim kwijt. Afhankelijk wat voor chauffeur u bent zou dit dus een zinvolle aanvulling kunnen zijn op uw verzekering.

Goedkoopste verzekeraar

Natuurlijk zit er tussen verzekeraars altijd een hoop prijsverschil dus misschien is het verstandig over te stappen naar een ander. Sommige mensen zitten hun hele leven bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Voordeel is natuurlijk dat je verder niks hoeft te doen, tenslotte regelt je vertrouwde verzekeraar alles voor je. Toch is het een optie om een onafhankelijke tussenpersoon te nemen. Hij kan elk jaar voor jou de goedkoopste verzekeraar uitzoeken. Uiteraard betaal je hem ook, maar toch kan je dit maandelijks behoorlijk wat opleveren. Let wel goed op want niet elke verzekeraar neemt de volledige opgebouwde no-claim over. Overleg dit dus goed met je contactpersoon.Als u zichzelf de tijd gunt en zich verdiept in het verzekeringsgebeuren kunt u zich vele tientallen euro’s besparen want niet alleen de premie scheelt al per verzekeraar, maar ook de kortingen.

Reactie:

Ik vind de blog over de bonus-malus een gotspe. Ik had een schade na een paar jaar verzekerd te zijn bij Zelf.nl. De premie ging direct met 350 euro omhoog. Commentaar op mijn telefoontje: dan had u de schade zelf maar moeten betalen en u hoeft echt niet te denken dat u nu elders goedkoper uit bent. De dwaas die denkt dat een verzekeringsmaatschappij lief is voor haar cliënten!